Get Adobe Flash player

Mūsų gimnazijoje jau ketvirtą kartą lankėsi Švedijos Skaros miesto Katedral gimnazijos mokytojos su vis kitais  tarptautinės bakalauriato klasės mokiniais pagal  projektą "Labdaros grupė".

Per mokslo metus ir per vasaros atostogas grupė mokinių, vadovaujamų mokytojų Margaretos Lund, Solveig Eliasson ir Elizabet Bergh organizuoja loterijas, pardavinėja savo keptus skanumynus, ieško rėmėjų mieste ir taip surenka pinigų ,(šiais metais 6000Lt) kuriuos skiria Radviliškio miesto ir rajono žmonėms.

Šis projektas yra ne tik labdaros teikimas Radviliškio vaikų globos namams "Nykštukas", Polekėlės senelių globos namams, Radviliškio socialinių paslaugų centro popamokinės veiklos grupei, Radviliškio ligoninės vaikų ,naujagimių , globos skyriams, bet ir kartu pažintinė, kultūrinė veikla. Švedijos moksleiviai ir mokytojos lankosi pamokose Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje, bendrauja su gimnazistais ne tik mokykloje, bet ir vakarais, Šiemet švedės mokinės dalyvavo  istorijos pamokoje su trečiokais gimnazistais pas mokytoją L.Maminskienę. Gimnazistai buvo apdovanoti švediškais prizais už geras žinias apie jų šalį, klausinėjo švedes apie juos dominančius dalykus, kartu fotografavosi. Svečiams labai patiko praktinė vilnos vėlimo pamoka pas mokytoją O.Kablienę. Pernai mokytojos A.Krivickienė ir I.Andriušaitienė mokė švedes šokti ir piešti ant stiklo. Šiemet ši labdaros grupė padovanojo gimnazijai 300Lt pirkti augalams aplinkos puošimui.

Kasmet ši grupė aplanko kokią nors turistinę vietą- Kryžių kalną, Šiaulius, Burbiškio parką. Šiemet Kaune ekskursiją joms pravedė buvusi mūsų gimnazijos mokinė, VDU studentė V.Navikaitė. Vakarais su švedėmis bendravo gimnazijos prezidentė E.Pauraitė ,trečiokė J.Sabulytė, ketvirtokės D.Petrauskaitė, G.Imbrasaitė.

Pagrindinis šio projekto tikslas yra jaunimo verslumo ir socialinių įgūdžių ugdymas. Švedijos jaunų žmonių iniciatyvos yra geras pavyzdys Radviliškio Lizdeikos gimnazijos jaunimui, gera parama vaikų ir senelių globos namams.

Šio projekto nefinansuoja niekas, jis vyksta  draugiškų asmeninių ryšių dėka,

 

 

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė

 Rasa Remeikienė,

Projekto koordinatorė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11