Get Adobe Flash player

Lietuvos Respublikos Seime rugsėjo mėnesį veikė Lizdeikos gimnazijos mokinių  paroda ,,Pakyla pelėda išskleidus sparnus...“, kurioje buvo  eksponuojami lizdeikiečių dailės kūrybiniai darbai, pristatantys gimnazijos simbolį Pelėdžiuką. Mokinių darbų vadovė - ­dailės mokytoja metodininkė Ilma Andriušaitienė. Parodos globėjas – Seimo narys prof. Vytautas Juozapaitis. Parodoje buvo eksponuojama 40 darbų, kuriuos mokiniai nutapė atsižvelgdami į gimnazijos bendruomenės tradicijas, mokyklos simbolius. Pasak direktoriaus pavaduotojos ugdymui, pavaduojančios gimnazijos direktorių Inos Bajarauskaitės, simboliai telkia, vienija bendruomenę bendriems tikslams.  Lizdeikos gimnazijos  Pelėdžiukas gerai mato naktį, jis yra nemokšiškumo tamsą perskrodžiančios mokslo šviesos simbolis. Radviliškio Lizdeikos gimnazijos pelėdžiukas saugo išminties raktą, kuriuo kiekvienas gimnazijos ugdytinis gali atrakinti žinių ir išminties skrynią ir tapti puikiu mokiniu bei savo šalies piliečiu. Parodoje atsiskleidžia gimnazijos mokinių meninių vertybių skalė, išgryninta tapybos kalba, leidžianti netradiciniu žiūros kampu skverbtis į gimnazijos simbolio prasmių tinklą, originaliai interpretuoti. Pelėda jaunųjų kūrėjų darbuose išmintinga, išdykusi, šventiškai išsipuošusi, drauge su visa šeimyna, žodžiu, tokia, kokią ją  pasitelkę fantaziją įsivaizdavo ir nupiešė mokiniai.


Seimo II ir III rūmus jungiančioje galerijoje vyko šios eksponuojamos parodos pristatymas, kuriame dalyvavo nemažas būrys Seimo narių ir Lizdeikos gimnazijos mokytojai bei simbolinis Žynys su išminties aukuro bei lizdeikiškos dvasios saugotojomis vaidilutėmis. Gimnazijos Žynio teigimu, Lizdeikos bendruomenė tvirtai tiki, kad  Lizdeikos pelėdžiukai, nebus įrašyti į Raudonąją knygą, nes jie visuomet siekia žinių, tobulėja, įgyvendina savo svajones, skvarbiu žvilgsniu geba žvelgti į priekį ir  matyti savo ateitį. Seimo nariai ir parodos globėjas  prof. Vytautas Juozapaitis pasidžiaugė gimnazistų išradingumu, žavėjosi mokinių išmone ir estetišku kūrinių pristatymu bei puoselėjamomis gimnazijos tradicijomis. Lizdeikiečiai Seimo nariams ir svečiams, dalyvavusiems parodos pristatyme, įteikė Lizdeikos gimnazijos mokinių bei mokytojų sukurtų atvirukų rinkinį ,,Gimnazijos simbolis- Pelėdžiukas“. Gimnazijos mokiniams ir juos lydintiems mokytojams buvo surengta ekskursija po  Seimą, taip pat įteikti Padėkos raštai, be to, turėta progos šiltai pabendrauti su V. Juozapaičiu bei jo padėjėjomis.  Mokiniai džiaugėsi, kad įgyvendino svajonę  pristatyti savo kūrybą.  Vienas darbas liko ,,gyventi“ Seime-tai mokinių dovana- padėka parodos globėjui Vytautui Juozapaičiui.

Gitana Abromikienė,

lietuvių kalbos mokytoja metodininkė 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16