Get Adobe Flash player

Spalio 21-osios popietę 1B ir 2A klasių mokiniai skubėjo į Lizdeikos gimnazijos aktų salę, kur vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka – susitikimas su pradedančia rašytoja iš Marijampolės – Ana Lu (Luana Masiene).

Susitikimo metu autorė pristatė savo knygą  „Spalvota laimės formulė“. Šią alegorinę apysaką išleido Labdaros ir paramos fondas ,,Švieskime vaikus“, kurio steigėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis. Tai knyga apie dvi mergaites iš skirtingų pasaulių, viena iš Žemės viduje esančios planetos Aghartos, kita -  iš tolimos žvaigždės Arkturo. Visus labai sudomino, kai rašytoja pasakojo apie tris būdus, kaip galima skaityti šią knygą. Apysakoje gausu simbolių, kurie padeda plačiau pažvelgti į mažai žinomus pasaulius ir juose puoselėjamas vertybes, kurios labai panašios į mūsų. Ji skatina gilintis į save, ,,juk,- kaip buvo sakoma knygos pristatyme,- gyvenimo prasmė – būti laimingam“. Nors autorė sakė, kad knyga skirta vaikams, tačiau, kaip vėliau pati užsiminė, iš tikrųjų knyga skirta ir suaugusiems, nes pamokos, kurias gauna mergaitės, reikalingos bet kokio amžiaus žmogui.

Mokiniai ne tik klausėsi pasakojimo, bet ir atsakinėjo į klausimus bei patys juos uždavinėjo knygos autorei.  Rašyti apie tai, kaip tapti laimingam, nėra paprasta, bet autorė teigia, kad apibūdinti laimę gali septyni žodžiai. Kokie tai žodžiai, galima sužinoti perskaičius knygą, kurią kiekvienas, dalyvavęs šiame susitikime, gavo dovanų. Na, o aktyviausiai pamokoje dalyvavęs mokinys buvo apdovanotas spalvingų Pietų Amerikoje augančių pupelių apyranke.

Baigiantis pamokai, susitikimo iniciatorė lietuvių kalbos mokytoja Rita Šimkuvienė padėkojo rašytojai Anai Lu ir įteikė lizdeikiečių kūrybos almanachą, o autorė visiems norintiems pasirašė knygoje ir palinkėjo būti laimingiems.

Joelis Verdingas, 2A kl mokinys

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien26
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę26
mod_vvisit_counterŠį mėnesį26