Get Adobe Flash player

Naisiai –  tai tik nedidelė gyvenvietė, įsikūrusi Šiaulių rajone, bet jau gerai žinoma tūkstančiams Lietuvos žmonių iš serialo „Naisių vasara“.


Lapkričio 25d. trečių ir ketvirtų klasių mokiniai nusprendė aplankyti šį miestelį su savo mokytojomis R. Remeikiene, G. Urboniene bei L. Indiliene.  Naisiuose visus maloniai pasitiko gidė, kuri su užsidegimu aprodė įžymiausius Naisių objektus, pateikdama daug įdomios informacijos. Ekskursiją pradėjome Naisių vasaros teatro ir bendruomenės kultūros rūmuose, kur sužinojome apie Naisų istoriją bei susipažinome su Naisių vasaros teatro trupe ir jos rėmėju R. Karbauskiu bei sužinojome apie jo didžiulį indėlį į Naisių plėtrą. Po to visi užsukome į Šiaulių krašto literatūros muziejų, kuriame gidė papasakojo apie poetą Zigmą Gėlę bei kitus šio krašto rašytojus. Apžiūrėję memorialinį poeto muziejų,  mokiniai patraukė į šalia esantį žirgyną, kuriame puoselėjami žemaitukų veislės žirgai, kur gidė ir vietiniai darbuotojai papasakojo daug įdomių dalykų apie šiuos ištvermingus grynakraujus lietuviškus gyvūnus. Mokiniai turėjo daug džiaugsmo glostydami žirgus, juos fotografuodami. Visus labiausiai sužavėjo vienintelis Lietuvoje esantis Baltų Dievų muziejus, Saulės ir Ugnies aikštės, Alkos kalnas ir virš 50 medinių baltų dievų skulptūrų. Kitas unikalus muziejus - netoliese esantis inkilų muziejus po atviru dangumi, kuris yra vienintelis mūsų šalyje. Gidė supažindino su inkilų ir juose gyvenančių paukščių įvairove. Visus ypač sudomino inkilas boružėlėms bei tarp medžių kabantis milžiniško dydžio „sodas“.

Iš šios ekskursijos mokiniai bei pedagogai parsivežė gerą nuotaiką, teigiamas emocijas ir daug naudingos informacijos.

 

 Visų mokinių vardu įspūdžiais pasidalino 3D klasės mokinė Kamilė Mickevičiūtė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13