Get Adobe Flash player

Kartu su rudenio spalvomis į ugdymo įstaigas atplūsta ,,Fuksų“ krikštynos, kurių daugelis laukia su nerimu. Vyresnieji mokiniai paslaptingi šypsosi ir ieško naujų saviraiškos galimybių, o jaunesnieji baiminasi laukiamų išbandymų. Akivaizdu, kad jauni žmonės gerokai skiriasi nuo buvusiųjų – net prieš dešimtį metų. Tačiau Radviliškio Lizdeikos gimnazija jau keleri metai lizdeikiečio dieną stengiasi organizuoti įdomiau, patraukliau ir prasmingiau.

Prasminga tradicija buvo tapusi išvyka į Kernavę prie Lizdeikos piliakalnio, tačiau visuotiniu pinigų taupymo laikotarpiu šių metų abiturientai rado kitokią išeitį. 2011 spalio 6 dieną gimnazijoje nuo pat ryto siautė mitologinės būtybės: raganos, velniai, kaukai, dievaitės ir kiti. Rūstusis Perkūnas savo pavaldiniams įsakė visus ,,nekrikštus“ pažymėti ypatingu F ženklu ir supažindinti su žymiausiais gimnazijos kampeliais: med. punktu, choreografijos sale, sandėliu, rūsiu ir stalo teniso klase. Kiekviena klasė griežtai buvo patikrinta, ar suspėjo per mėnesį pažinti savo auklėtoją. Valso sūkury reikėjo pasakyti ne tik kur gyvena klasės auklėtojai, bet ir kokie jų augintinių vardai ar mašinos numeriai. Tada mitologinės būtybės atlydėjo ,,nekrikštus“ į futbolo aikštę, kurioje fiziniais pratimais mokiniai įprasmino Lizdeikos idėją (,,Tamsa pasitraukia, pelėda pakyla, žynys Lizdeika įveikia tylą“).Rankomis apkabinę mokyklą ir pagerbę ją šūkiu, susėdę į autobusus, pajudėjome Antaniškių parko link, kur laukė netikėta rudeninė talka. Dar ne kartą taip entuziastingai mokinių poros surištomis rankomis nerankiojo ir netempė šiukšlių. Ne tik smagu, bet ir naudinga.

Kad kelionė autobuse neprailgtų, dar kartą visi choru prisiminėme gimnazijos himno žodžius. Nuvykę į Kleboniškių etnografinį muziejų, abiturientai ruošėsi teatralizuotoms atnašavimo apeigoms, o ,,nekrikštai“, lydimi gido S.Senulio, apžiūrėjo muziejų ir išklausė pasakojimą apie lietuvių papročius ir tradicijas. Apeigos prasidėjo orientacinėmis varžybomis Pakalniškių pušyne, vėliau visi susibūrėme prie apeiginio laužo. Čia atlikę įvairias užduotis ir rimtus išbandymus, parodę namų darbus ir paaukoję aukas aukščiausiems dievams, naujieji gimnazistai prisiekė gerbti ir puoselėti gimnazijos tradicijas, garsinti jos vardą ne tik Lietuvoje. Žynys Lizdeika, lydimas vaidilučių, kiekvienai klasei įteikė liudijimus, patvirtinančius apie krikštą.

Taigi, krikštynos gali būti ne tik smagus šou, bet ir įdomus, turiningas, prasmingas ir netgi naudingas renginys, ilgam išliekantis ne tik nuotraukose, bet ir atmintyje.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8