Get Adobe Flash player

2014-ieji Lietuvoje buvo paskelbti Kristijono Donelaičio metais. Mūsų grožinės literatūros pradininko 300-ųjų gimimo metinių proga visus metus vyko įvairūs renginiai – K. Donelaičio ,,Metų“ skaitymai, inscenizacijos, konferencijos, akcijos, savaitės ir kt.

K. Donelaičio metus paminėjo ir Lizdeikos gimnazija, o jiems baigiantis gruodžio 10 d. lizdeikiečiai buvo pakviesti į Šiaulių ,,Romuvos“ progimnazijos organizuojamą forumą K.Donelaitis – 300. Žodžiai. Mintys. Darbai“, kuriame devynios mokymo įstaigos iš Šiaulių miesto, rajono ir Radviliškio pristatė nuveiktus darbus.


Lizdeikiečiai Evelina Plukaitė ir Gajus Šlenderis iš  2A klasės susirinkusiems į forumą pristatė gimnazistų kūrybinių darbų albumą, skirtą K. Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms, Gimtosios kalbos savaitės renginius ir paragino dar kartą prisiminti turtingą kūrėjo žodyną.

Įdomu buvo pasiklausyti ir pasigrožėti kitų mokyklų nuveiktais darbais – stendiniais pranešimais, inscenizacijomis, molio dirbiniais, skambia renginio šeimininkų folklorinio ansamblio ,,Dunduliai“ daina ir kitais sumanymais. Be to, Šiaulių apskrities P. Višinskio viešosios bibliotekos darbuotoja A. Šiaulienė pakvietė visus norinčius dalyvauti jau besibaigiančioje akcijoje – perrašyti ranka K. Donelaičio ,,Metus“.

Baigiantis renginiui dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir pakviesti prie būriško vaišių stalo.

      

Rita Šimkuvienė, lietuvių k. ir literatūros mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13