Get Adobe Flash player

Koks pirmasis požymis, kad artėja  Kalėdos? Žinoma, visi ieško bilietų į Piotro Čaikovskio baletą „Spragtukas“! Antrasis švenčių požymis, savaime suprantama, yra Kalėdų eglė. Trečias švenčių požymis - tas, kad Lizdeikos gimnazijos mokytoja, 1B klasės auklėtoja R. Grėbliūnienė  ketvirtajai savo auklėtinių kartai organizuoja išvyką į Rygą. Sutikite, tai šauni Kalėdų dovanos idėja – savo artimam žmogui  padovanoti šventinį vakarą teatre, tuo pačiu, tai  puiki proga  nesunkiai pasirūpinti tikro džiaugsmo dovana.

Kad būtų smagiau, kartu pakvietę ir 1A klasę bei jos auklėtoją L.Verbickienę , pirmą atostogų dieną autobusu pajudėjome kaimyninės šalies link. Ryga, šventiškai pasipuošusi, pasitiko turistus su linksma muzika, mugėse kvepėjo kalėdiniai meduoliai ir kiti gardumynai. Neprailgo ekskursija po senamiestį, kuris įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą: Rygos pilis ir gynybinė siena su parako bokštu bei Švedų vartais, „Trijų brolių" namai, Domo katedros ir vienuolyno ansamblis, Rotušės aikštė, Šv. Petro bažnyčia, Laisvės paminklas ir kitos vietos.  Viena iš jų- „Kalėdinių eglučių takas“ – tai originalus ir artistiškas renginys pačiame miesto centre, kur  demonstruojamos išskirtinės, avangardinės Kalėdų eglutės. Sklinda legenda, kad Ryga yra pirmosios dekoruotos Kalėdų eglutės sostinė.

Didingi ir puošnūs Operos ir baleto rūmai, pastatyti 1863 m., o restauruoti – 1990 m.
Pirmokėliai net sutriko, nes pastato vidus priminė tikrus karalių rūmus: raudoni kilimai, blizgantys turėklai, daug aptarnaujančio personalo, kurių griežtos juodos uniformos priminė liokajus. Lipant laiptais atrodė, kad pateksime į kalėdinę menę. Ir tikrai – salė priminė karališką menę: didžiuliai, auksu tviskantys sietynai, patogios kėdės, auksu puošti balkonai ir scena.

Baletas ,,Spragtukas“ gruodį užvaldo bene visas baleto scenas – ši virtuoziška šokio technika ir genialia muzika perteikta pasaka šaltais žiemos vakarais traukia ir vaikus, ir suaugusius. Prasidėjus baletui visus užbūrė kalėdinės dekoracijos, Kalėdų Senelio pasirodymas, drabužių grožis, spalvų švelnumas ir, žinoma, nepakartojama Čaikovskio muzika. Baleto dvasia privertė paauglius  sėdėti užgniaužus kvapą, žinoma, kai kas ir pažiovavo, kai kas norėjo, kad dainuotų, bet pasibaigus baletui visi sakė – patiko, todėl visai nesinorėjo į namus.

Ši įsimintina kelionė buvo labai reikšminga ir prasminga, nes suteikė  žinių apie tokią meno rūšį kaip baletas, mokiniai aplankė kaimyninę šalį, apžiūrėjo šventinę Latvijos sostinę ir, aišku,  dar labiau sustiprėjo bendravimas. Iki pasimatymo kitąmet!

Mokytoja Rima Grėbliūnienė
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11