Get Adobe Flash player

Per Lietuvą jau ketvirtą kartą keliavo Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“. Ji neaplenkė ir Lizdeikos gimnazijos. Čia gruodžio 17-osios vakare Lizdeikos gimnazijos bibliotekininkės Valios Kondratenko ir knygos bičiulių būrelio narių iniciatyva  buvo suorganizuota vakaronė, skirta ,,Knygų Kalėdų“ akcijai ir kūrybos skaitymams.

Į mūsų gimnaziją sugužėjo ne tik mokinai, mokytojai ir vadovai, bet ir viešnių būrelis: Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė, rašytojų klubo „Jonvabalis“ narės, mokinių tėvai. Renginys prasidėjo kanklėmis Rolandos Noraitytės  atliekama muzikine interpretacija, o renginio vedėjai Inga Samoškaitė ir Faustas Norvaiša pakvietė visus sušilti prie arbatos puodelio klausantis poezijos bei prozos skaitymo.

Renginio metu mūsų krašto poetės Dalia Šalengienė, Genovaitė Lukšaitė ir Rasa Jurgulienė skaitė savo kūrybos eilėraščius, dalinosi kūrybine  patirtimi su klausytojais. Poetinis žodis visus pakylėjo ir nustebino - kiek šilumos, gėrio ir meilės įdėta nuoširdžioje kraštiečių poezijoje. Savo kūrybos ištraukomis džiugino ir lietuvių kalbos mokytoja Laimutė Verbickienė. Susirinkusiems ji pristatė savo elektroninę knygą „Ten, kur laukia“ ir supažindino su naujai rašomu  kūriniu. Gimnazijos mokinės Viktorija Jenciūtė ir Eglė Plukaitė skaitė savo kūrybą, o Lukas Šlenderis, primindamas, kad 2014-ieji buvo skirti grožinės literatūros pradininkui K. Donelaičiui, padeklamavo jam skirtą eilėraštį.

Jaukiame ir šiltame vakare visi susirinkusieji dalinosi įspūdžiais, idėjomis, o gimnazijos vadovė Ina Bajarauskaitė  priminė, kad prieš 20 metų mokykloje buvo pradėta leisti mokinių kūrybos knygelė ,,Plunksna“ , ir palinkėjo, kad ši graži tradicija sugrįžtų į mūsų gimnaziją.

Dar ilgai netilo kalbos jaukioje aplinkoje, o gimnazijos bibliotekos vedėja V. Kondratenko džiaugėsi, kad daug žmonių yra neabejingų knygai ir kūrybai, kad akcijos ,,Knygų Kalėdos“ metu pasipildė bibliotekos fondai, kad į iniciatyvą atsiliepė gausus būrys žmonių.

Faustas Norvaiša, 3B kl. 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6