Get Adobe Flash player

Užmaršties migla užklojo nemažai įvykių, pakeitusių Lietuvos gyvenimą, bet  Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena – yra svarbiausia Lietuvos istorijos data. Lizdeikos gimnazijos mokiniai, kaip ir dauguma šalies mokyklų, dalyvavo pilietinėje akcijoje ,,Atmintis gyva, nes liudija”: languose degė atminimo žvakutės, simbolizuojančios  apgintos laisvės šviesą ir  pergalę prieš brutalią jėgą. 1991 metų sausio 13-osios įvykiai, parodę lietuvių tautos tikėjimą laisve, buvo prisiminti netradicinėse istorijos pamokose ,,Laisvės kaina”, kurios įvyko gimnazijos aktų salėje ir Radviliškio miesto Viešojoje bibliotekoje. 1A klasės mokinių literatūrinė- istorinė kompozicija priminė dramatiškas dienas, kai atsikūrusi Lietuvos valstybė ir jos piliečiai apgynė savo orumą, tiesą, sąžinę.

Mokiniai kvietė susimąstyti, kas kiekvienam iš mūsų yra Lietuva, Tėvynė, ar visi mes ją nešiojamės savo širdyje. Tomis tragiškomis dienomis susitelkusi tauta ne tik kovojo už savo namus, gimtąją šalį ir kalbą, bet kartu įrodė pasauliui, kokie galime būti vieningi ir susitelkę. Susikabinę rankomis, pagerbdami žuvusiuosius, mokiniai klausėsi poeto Justino Marcinkevičiaus žodžių, kuriuos deklamavo jų bendraamžiai ,,Kokie mes stiprūs, kai mano ranka tavo rankoje, o tavo ranka jo rankoje. Šioje rankų grandinėje amžinai jausime ir jų, žuvusiųjų, rankas, jie stovės kartu su mumis, kaip ir tą Sausio 13-osios naktį, prieš tankus ir automatus, prieš tamsą ir smurtą, prieš begėdišką melą ir šmeižtą.” Taigi, istorinė atmintis gyva  mokinių širdyse, ji  primena, kad laisvės niekas lengvai neduoda – ją reikia ne tik išsikovoti, bet ir apginti bei saugoti.



Mokytoja L.Verbickienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7