Get Adobe Flash player

Balandžio 23-25 dienomis Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijoje į Jaunųjų filologų konkurso šalies etapą jau 47-ąjį kartą rinkosi literatūrai ir kalbai atidūs ir kūrybingi Lietuvos jaunieji filologai. Sunkiai pavyktų suskaičiuoti mokinius, kartą ar kelis dalyvavusius šiame konkurse, kurio tikslas – ugdyti filologinę mokinių kultūrą.  Jaunųjų filologų konkurso idėjos autorius – poetas Justinas Marcinkevičius, kurio siūlymą ugdyti pradedančiuosius literatus bei kalbininkus Švietimo ministerija įgyvendino 1965 metais, o ilgą laiką vertinimo komisijai pirmininkavo rašytojas Algimantas Zurba.

Į baigiamąjį konkurso etapą buvo pakviestos ir  trys Lizdeikos gimnazijos mokinės. Tai gimnazijos 3C klasės mokinės Akvilė Staškūnaitė, Ema  Pauraitė (mokytoja Laima Verbickienė) ir 3D klasės mokinė Dovilė Banaitytė (mokytoja Gitana Abromikienė). Žaismingas konkurso atidarymas įvyko Kuršėnų gimnazijoje. Po vertinimo komisijos pirmininkės Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino kritikos dėstytojos, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktoriaus pavaduotojos dr. Aušros Martišiūtės-Linartienės įžanginio žodžio dalyviai buvo supažindinti su vertinimo komisija, kurią sudarė rašytoja L.S. Černiauskaitė, Vilniaus universiteto docentas R. Tamošaitis, Rašytojų sąjungos pirmininko pavaduotojas, poetas D.Petrošius, poetas R.Šileika, literatūrologė, rašytoja, eseistė G.Adomaitytė,   Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto vyresnioji mokslo darbuotoja, Vilniaus universiteto docentė B.Stundžienė, Lietuvių Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė D.Vaišnienė, Lietuvos edukologijos universiteto  docentė L. Bučienė ir kiti vertintojai. Konkurso dalyviai pasklido po gimnazijos klasėse įsikūrusias prozos bei poezijos, publicistikos bei  tautosakos, literatūros mokslo ir kritikos, kalbos bei vertimų sekcijas, kuriose su griežtais ir dalykiškais vertintojais aptarė  kūrybą, diskutavo, klausinėjo, gilinosi į savo ir kolegų darbus. Kad atslūgtų įtampa, konkurso dalyviai  buvo pakviesti į etnografinę vakaronę, taip pat  kūrybiniame vakare klausėsi jaunųjų poetų ir prozininkų, vyko į Naisius, kur aplankė vienintelį Lietuvoje Baltų dievų bei  unikalų Inkilų muziejų. Po ekskursijos vyko Jaunųjų filologų konkurso uždarymo šventė.

Džiaugiamės, kad mūsų mokinių darbai buvo pastebėti ir gerai įvertinti. Akvilės Staškūnaitės (kalbos sekcija) darbas ,,Mokai žodį, žinai kelią“ įvertintas labai gerai, mokinė užėmė 2-ąją vietą ir  apdovanota Švietimo ir mokslo ministerijos Pagyrimo raštu.
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13