Get Adobe Flash player

Paskutinį 2015 m. balandžio savaitgalį vienuolika lizdeikiečių praleido Alytuje, kur vyko Tarptautinis mokinių frankofoniškojo teatro festivalis ,,Pirmoji uždanga“. Festivalyje buvo parodyta  14 pjesių. Lizdeikiečiai prancūziškai vaidino ,,Snieguolę ir septynis nykštukus“ (režisierė Rasa Atkočiūnienė, rūbų dizainerė Olesia Kablienė). Šauniai pagrindinius vaidmenis atliko 2B klasės mokinės Dovilė Daukšaitė (karalienė) ir Rūta Šaulianskaitė (Snieguolė). Stengėsi ir kiti jaunieji aktoriai. Spektaklio metu ne kartą aidėjo žiūrovų plojimai. Vertinimo komisijos pirmininkas Prancūzijos ambasados Lietuvoje kalbos atašė Luc‘as Aubry trupei įteikė nominaciją ,, Už taisyklingiausią prancūzų kalbą“.

Pirmą vakarą Alytaus teatre trupės prisistatė. Mūsų mokiniai šiltai kalbėjo apie gimnaziją ir savo žaliuosius švarkus, dainavo mokyklos himną, bet didžiausias ovacijas sukėlė prisistatymo pabaigoje pasirodęs gimnazijos simbolis Pelėdžiukas. Vakare vyko diskoteka.


Po pjesių peržiūros festivalio dalyviai rinkosi į teatrinių užsiėmimų grupes (ateliers). Kūrybinėse studijose sukurtos miniatiūros (etiudai) buvo parodytos pagrindinėje miesto Rotušės aikštėje. Vakare Alytaus miesto teatro aktoriai pakvietė į spektaklį ,,Raganius“ (pagal Vincą Krėvę- Mickevičių). Aktoriai į žiūrovus prabilo dzūkiškai.

Uždarymo metu festivalio dalyviams parodytos filmuotos festivalio akimirkos ir ištraukos iš visų trupių pasirodymų.

 

Prancūzų kalbos mokytoja Loreta Brobaitienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8