Get Adobe Flash player

Pasibaigė trečiasis  projekto „Mes rūšiuojam“ sezonas, kurį organizuoja Gamintojų ir Importuotojų Asociacija (GIA). Projekto rengėjai suinteresuoti organizuoti veiklą taip, kad kiekvienas gyventojas galėtų patogiai, kuo arčiau savo namų atiduoti baterijas ar pasenusią elektroniką.  Tokiu būdu atliekos neteršia aplinkos, o yra perdirbamos ir panaudojamos dar kartą.

Matematikos mokytojų J.Caporkienės ir R.Grėbliūnienės iniciatyva Lizdeikos gimnazijos bendruomenė kasmet vis  aktyviau įsitraukia į projekto „Mes rūšiuojam“ veiklą ir jame dalyvauja.

Vykdant 2014-2015 metų aplinkosauginį projektą surinkta:

  • 828 kg elektroninės įrangos,
  • 6 kg naudotų baterijų.

Sukaupta 75,42 taškų. 1 taško vertė 1 euras.

Per 2013-2014m. projekto vykdymo laiką buvo surinkta 443 kg elektroninės įrangos, 7 kg naudotų baterijų ir  sukaupta 146,9 taškų.

Per 2012-2013m. projekto vykdymo laiką buvo surinkta 322 kg elektroninės įrangos, 26 kg naudotų baterijų ir sukaupta 148,60 taškų.

Kiekvienais metais už surinktus taškus nuperkame grožinės literatūros knygų, kurias padovanojame gimnazijos bibliotekai.

Be atliekų (elektroninės įrangos ir panaudotų baterijų) rinkimo buvo organizuota įvairi agitacinė veikla: parengti reklaminiai pranešimai apie atliekų rinkimo akciją bei stendiniai pranešimai apie atliekų rūšiavimo svarbą, vestos klasės valandėlės „Mes rūšiuojam. Prisijunk ir tu.“.

„Matome ne tik skaičius, kiek surinkta vienokių ar kitokių atliekų, matome vaikų, jaunuolių norą bei pastangas gyventi švariau ir sveikiau. Surinkti atliekas yra labai svarbu, bet ne mažiau svarbu yra tai, kad auganti karta jau turės suformuotus gerus įpročius“, – sako projektą organizuojančios Gamintojų ir Importuotojų Asociacijos vadovas  A. Skinulis.

Nebenaudojamą buitinę techniką ir elektroninės įrangos atlieka, panaudotas  baterijas (galvaninius elementus) planuojame rinkti ir kitais mokslo metais.

Ačiū visiems, prisidėjusiems prie aplinkosauginio projekto „Mes rūšiuojam. Prisijunk ir tu.“ 

 

Jurgita Caporkienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10