Get Adobe Flash player

Šiuo metu JAV gyvenantis buvęs Radviliškio Lizdeikos gimnazijos auklėtinis Vladas Krivickas 2012 m. susisiekė su gimnazijos administracija ir pasiūlė idėją - apdovanoti gabius, kūrybingus ir iniciatyvius mokinius. Jis įsteigė premijos fondą ir jau ketverius metus remia gabius bei verslius lizdeikiečius, sėkmingai siekiančius ar jau pasiekusius asmeninės karjeros, pozityviai naudojančius savo talentus ir įgūdžius gimnazijoje ir už jos ribų, pasižyminčius išradingumu, kūrybiškumu, naujų idėjų generacija.

2015 metų premijai Vladas skyrė 150 eurų.  Kartų su gimnazijoje sudaryta komisija diskutavo ir aptarė kandidatų premijai gauti motyvacinius laiškus, kuriuose  pretendentai turėjo parašyti ir įrodyti, kodėl jie yra verti gauti premiją, kaip tikslingai ją panaudotų, siekdami asmeninės sėkmės karjeroje.

Šiemet V. Krivicko premijai gauti pretendavo penki mokiniai: Rebeka Tomkevičiūtė (fotografija), Iveta Jasiūnaitė (fotografija, tapyba), Martyna Jurkšaitė (tapyba, fotografija), Greta Morkytė (dailusis čiuožimas), Rokas Kolovskis (rernginių organizavimas).
Bendru V. Krivicko ir komisijos sutarimu premija skirta 3D klasės mokinei Rebekai Tomkevičiūtei, jaunajai fotografei.

Savo laiške Rebeka rašo: „Kai kurie žmonės mano, jog fotografavimas nėra menas, o gražią nuotrauką gali padaryti kiekvienas, laikantis rankose fotoaparatą. Ir aš taip maniau, kol dėdė manęs nesupažindino su profesionaliu fotografavimu. Pirmą kartą paėmusi į rankas fotoaparatą supratau, jog tai – mano sritis, kurioje noriu tobulėti.

Dėdė, pamatęs mano potraukį ir užsidegimą, nusprendė mane mokyti šio meno. Jis man ne tik patarė, tačiau ir padėjo pradėti savo, kaip fotografės, karjerą. Taigi jau vienuolikos metų pirmą kartą dalyvavau jubiliejuje ne kaip svečias, o kaip žmogus, įamžinantis gražiausius gyvenimo momentus. Būtent tada mane pastebėjo garsus fotografas, kuris pamatė, jog sugebu paprastuose dalykuose įžvelgti, ko galbūt nesugeba pastebėti kiti, ir tai įamžinti nuotraukose. Tačiau jis pastebėjo, jog man reikia dar daug ko išmokti, todėl pradėjau skaityti knygas apie fotomeną, stebėti kitų fotografų darbą bei analizuoti jų kūrinius.

Kiti žmonės taip pat pastebėjo mano norą fotografuoti, o išgirdę gerus atsiliepimus apie mano darbą pradėjo kviesti ne tik į jubiliejus, krikštynas ar vestuves, o ir į rimtus renginius, konkursus bei projektus mokykloje ar Radviliškio miesto savivaldybėje. Fotografija man ne tik pomėgis, be jos nebeįsivaizduoju savo gyvenimo, todėl su džiaugsmu sutinku fotografuoti mūsų gimnazijoje vykstančius renginius.

Aktyviai dalyvauju įvairiuose konkursuose, ne kartą tapau laureate. 2012 metais regioniniame fotokonkurse „Gyventi taikoje su savimi ir kitais“ užėmiau pirmąją vietą, o 2014 metais vykusiame Radviliškio rajono fotografijų konkurse „Pasirinkau ir neabejoju“ laimėjau trečiąją vietą. Nors mano darbai ne kartą buvo pripažinti, tačiau aš atsakingai žiūriu į savo darbą, noriu ir toliau tobulėti, todėl visus uždirbtus pinigus investuoju į savo fotoaparatą bei kitą įrangą, kuri man padeda gerai atlikti savo darbą. Savo ateitį sieju su fotografija, mąstau apie fotografijos studijas. Jūsų skiriama verslo premija padėtų man pagerinti fotografavimo kokybę bei siekti užsibrėžto tikslo.“

Sveikiname Rebeką, laimėjusią V. Krivicko premiją ir dėkojame Vladui už gražią iniciatyvą bei kasmetinę paramą.

Kviečiame buvusius lizdeikiečius padėti įgyvendinti V. Krivicko idėją - suburti baigusius Lizdeikos gimnaziją mokinius, kurie remtų fondą ,,Mokiniai mokiniams“, o fondas kasmet apdovanotų vieną ar kelis kūrybingus, iniciatyvius ir verslius gimnazistus. Tikimės, kad ši graži iniciatyva ras atgarsį visuomenėje.


Ina Bajarauskaitė,

 Direktoriaus pavaduotoja ugdymui,  pavaduojanti direktorių

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6