Get Adobe Flash player

Gražų birželio 15-osios rytą  mes, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 2 ir 3 klasių mokiniai, keturios mamos ir senelis, vadovaujami matematikos mokytojos Sonatos  Vaitiekūnės ir informatikos mokytojos Jolantos Kvedarienės, išvykome į Stokholmą ir Jūrmalą. Kelionės metu ne tik aplankėme žymias Stokholmo ir Jūrmalos vietas, bet dalyvavome integruotoje pamokoje laivo konferencijų salėje. Pamoką vedė lydinčios mokytojos, labai aktyviai dalyvavome ne tik mes, bet ir tėvai. Sužinojome daug apie Švediją ir jos ekologinę veiklą bei Stokholmo lankytinas vietas. Praktikavomės skaičiuodami Švedijos kronas. Sužinojome apie Latvijos kurortą Jūrmalą, žymius jos objektus, kuriuos ir aplankėme.

Atplaukę į Stokholmą džiaugėmės saule ir geru oru, nes teko daug vaikščioti. Gerai nusiteikę patraukėme į ,,Vaza“ muziejų, kuris  duris lankytojams atidarė 1990 metų birželio 15 dieną. Nuo to laiko į jį plūsta milijonai turistų, norinčių pamatyti vienintelį pasaulyje išlikusį XVII amžiaus karinį laivą – ,,Vazą“, kuris priklausė Švedijos karališkojo karo laivynui. Likome sužavėti laivo istorija ir grožiu.

Vienoje iš Stokholmo salų, visai šalia istorinio „Vaza“ laivo muziejaus, yra  žymios švedų rašytojos Astridos Lindgren muziejus. Žaisminga jo aplinka sudomina ne tik mažuosius lankytojus. Originaliai sukurtoms pasakų erdvėms neliko abejingi net ir suaugusieji. Nenuostabu, kad „Junibacken“ yra vienas labiausiai lankomų muziejų visame Stokholme.

Pasivaikščioję po Stokholmo senamiestį, apžiūrėję karalių rūmus grįžome į laivą ilsėtis. Kitą rytą, papusryčiavę laivo restorane, išvykome į Jūrmalą. Puikus oras mus lydėjo visą kelionę, pasivaikščiojome pajūriu, pasigrožėjome vėžlio skulptūra - ilgaamžiškumo simboliu. Visiems labai patiko išskirtiniai mediniai, drožiniais papuošti Jūrmalos pastatai. Paragavę latviškų ledų, pajudėjome namų link.

Grįždami namo dalinomės patirtais įspūdžiais ir mintimis. Netradicinės pamokos-ekskursijos labai praturtina ir paįvairina išvykas, sužinojome labai daug tiesiog keliaudami ir bendraudami.

Matas Vaitiekūnas 2A


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10