Get Adobe Flash player

Rugsėjo 4 d. Lizdeikos gimnazijoje buvo atidaryta paroda „Anapus rampos“. Parodoje pristatomos LNOBT fotografų Michailo Raškovskio ir  Martyno Aleksos fotografijos, kuriose užfiksuoti Lietuvos nacionalinės  premijos laureato, profesoriaus Vytauto Juozapaičio sukurti vaidmenys Lietuvos ir pasaulio operos scenose. Susikimo metu su Vaižganto ir Lizdeikos gimnazijų mokiniais ir mokytojais parodą  pristatė pats fotografijų herojus, vienas garsiausių baritonų, Radviliškio miesto garbės pilietis, Lietuvos Respublikos Seimo narys Vytautas Juozapaitis.



 Šią kūrybinių akimirkų ekspoziciją profesoriui Vytautui Juozapaičiui 50-mečio proga ir jo gerbėjams dovanojo jį mylinti šeima. Parodos  sumanytoja ir kuratorė – žmona Eglė Juozapaitienė, Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto lektorė, ir dukra Ieva Juozapaitytė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo katedros studentė. ,,Muzika, kuri paliečia jautriausias stygeles, yra didžiausia dovana“, – teigė maestro. Vytautas Juozapaitis Lietuvos ir užsienio teatruose sukūrė daugiau nei 50 pagrindinių baritono vaidmenų operose, operetėse bei miuzikluose, taip pat atliko daugybę partijų oratoriniuose veikaluose. Stambaus formato spalvotose fotografijose – scenos iš įvairių spektaklių, kuriuose vaidino ir dainavo vienas žymiausių Lietuvos baritonų.  Ši unikali paroda nuotaikingai atspindi įvairius maestro vaidmenų fragmentus:  Figaro (Rosinio opera ,,Sevilijos kirpėjas“), Almoviva (W.A. Mocart ,,Figaro vedybos“), Žermonas (G. Verdi ,,Traviata“),  Rigoletas (G.Verdi ,,Rigoletto“), Eugenijus Oneginas ( P. Čaikovskio ,,Eugenijus Oneginas“), Pilotas (R. Portman ,,Mažasis princas“) ir kt.  Paroda atskleidžia vieno garsiausių Lietuvos baritonų Vytauto Juozapaičio kūrybinį kelią ir populiarina klasikinę muziką bei operos meną.

Paroda Lizdeikos gimnazijoje veiks iki rugsėjo mėnesio pabaigos.

Mielai kviečiame apsilankyti!

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12