Get Adobe Flash player

Grupė lizdeikiečių, lydimų informacinių technologijų mokytojo metodininko Vytauto Šarausko, rugsėjo 4- osios rytą susiruošė į trijų dienų piligriminį žygį, kuriam vadovavo  Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Susirinkusius prie Radviliškio Švenčiausiosios Mergelės Marijos Gimimo parapijos bažnyčios lizdeikiečius ir kitus rajono moksleivius bei juos lydinčius mokytojus išlydėjo klebonas kun. teol. lic.  Tadas Rudys,  Radviliškio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Marytė Gadliauskienė. Piligrimams buvo palinkėta mokytis linksmintis su Dievo vardu širdyje bei susikaupimo ir ištvermės.

Apie 600 piligrimų susirinko į Kryžių kalną, kad šventomis Mišiomis pradėtų piligriminį žygį „Kryžių kalnas – Šiluva“. Aukodamas šv. Mišias Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis pamokslo metu priminė, kad šv. Mišios aukojamos ypatingoje vietoje – rekonstruotoje koplyčioje, kurioje Eucharistijai vadovavo šventuoju paskelbtas popiežius Jonas Paulius II. Priminė ir žygio tikslą: keliaujame šiame piligriminiame žygyje, kad paliudytume, jog Dievas nėra pamirštas jaunų žmonių širdyse. Kad piligrimai iš tiesų jaustųsi esą vieno Tėvo vaikai, Šiaulių vyskupas paragino žygio metu melstis vieniems už kitus, mylėti ir keliauti su džiaugsmu.

Kiekvieną žygio dieną piligrimai dalyvavo šv. Mišiose, turėjo galimybę atlikti išpažintį, priėmė Komuniją. Žygio metu lankytos bažnyčios. Išreikšti save jaunuoliai galėjo prisistatymų metu. Abu vakarus piligriminio žygio dalyviai vieni po kitų lipo ant scenos, pristatė save bei vertybes, kuriomis gyvena, skandavo drąsinančius, dvasią pakylėjančius šūkius, liudijo ir dalijosi viskuo, kas praturtina ir padeda eiti pirmyn.

Sekmadienį 14.30 val. energingai mojuodami rankomis bei giesme sveikindami Dievo Motiną, piligrimai įžengė į Šiluvos aikštę. Šalia Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikos juos sutiko Kauno arkivyskupijos ganytojai: arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ ir arkivyskupas Sigitas Tamkevičius SJ. 15.00 val. aukotos šv. Mišios. Po jų Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, užuot atsisveikinęs su piligrimais, kvietė visus susitikti kitais metais.

Pavargę, bet dvasiškai praturtėję, suradę naujų draugų, piligrimai grįžo namo.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5