Get Adobe Flash player

Kasdieniame gyvenime kiekvienas ne kartą esame girdėję žodžius ,,kreditas, paskola", nes žiniasklaida pilna pranešimų apie kreditus internetu, kreditus visą parą – visiems gyvenimo atvejams, kreditus sms-u be užstato, pirmą kreditą nemokamai ... Kartais tikrai sunku atsispirti  pagundai greitai gauti pinigų. O kokios lengvabūdiškų sprendimų pasekmės?

Klasės valandėlėje, vykusioje rugsėjo 28 d., 3A klasės mokiniai susitiko su antstole Rima Adomaitiene. Antstolė pristatė savo profesiją, jos svarbą.

Antstolis vaizdžiai vadinamas „pailginta teismo ranka“: svarbiausias jo uždavinys yra padaryti taip, kad valstybės teismų ir institucijų sprendimai būtų įvykdyti. 

Daugelis žmonių skolas atiduoda ir kitokius sprendimus vykdo gera valia, bet ne visi. Todėl daugiau kaip milijonu laiku neįvykdytų sprendimų tenka rūpintis Lietuvos antstoliams. Lietuvoje šiuo metu dirba118 antstolių.

Gimnazistai sužinojo apie antstolio veiklos plačiai žinomą pusę: antstoliai teikia žmonėms įvairias teisines paslaugas; apie antstolių veiklos „griežtąją“ pusę: antstoliai iš vieno „atima prievarta“ ir „atiduoda kitam“; gavo patarimų, kaip neįklimpti į skolas ir patiems būti savo pinigų šeimininkais.

Susitikimo metu mokiniai ne tik klausė antstolės patarimų, bet ir patys aktyviai diskutavo, kaip būti savo finansinės padėties šeimininkais.

Manau, kad susitikę su antstole Rima Adomaitiene, moksleiviai turėjo puikią galimybę iš arčiau pažinti šią profesiją. Jie įvertino antstolį kaip teisininką - konsultantą, dirbantį sunkų darbą ir galintį padėti ieškant išeities iš finansinių sunkumų.

 

Mokytoja Jurgita Caporkienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15