Get Adobe Flash player

2014 m. Lietuvoje pradėta įgyvendinti Jaunimo garantijų iniciatyva, kurios moto – „Žinok, kad gali”, po truputį įsivažiuoja.  Tai naujas kovos su jaunimo nedarbu būdas, kuriuo užtikrinama, kad visi jaunesni kaip 29 metų gyventojai, nežiūrint į tai, ar jie  užsiregistravę užimtumo tarnybose ar ne,  gautų kokybišką konkretų pasiūlymą per 4 mėnesius nuo mokyklos baigimo arba darbo netekimo. Įgyvendinant šią iniciatyvą ypač didelis dėmesys  skiriamas jaunuolių poreikiams išsiaiškinti ir tik atsižvelgus į konkrečius jauno žmogaus polinkius ir galimybes suteikiamos integracijai į darbo rinką skatinančios paramos priemonės.

Jaunimo garantijų autobusiukas su smagiąja komanda lankėsi ir mūsų mieste.  Grupė antrokų gimnazistų nuskubėjo į susitikimą, kur žinomo teatro „Kitas kampas“ aktoriai kvietė  jaunuolius ne tik padiskutuoti apie jaunų žmonių ateities perspektyvas, bet ir kvietė juos įsitraukti į improvizacinius žaidimus, išbandyti įvairius profesinius, darbo paieškos, gyvenimo aprašymo rengimo siužetus. Renginių metu jaunuoliai turėjo puikią galimybę sužinoti, kad dėl visos reikalingos informacijos, asmeninių konsultacijų, pagalbos ruošiant gyvenimo aprašymą ir kitų klausimų bet kada galima kreiptis į teritorines darbo biržas, jaunimo darbo centrus, jaunimo reikalų koordinatorius savivaldybėse, atvirus jaunimo centrus ir erdves.

R.Grėbliūnienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4