Get Adobe Flash player

Mūsų gimnazijoje nemažai dėmesio skiriama mokinių skaitymui skatinti. Bibliotekoje  prieš Kalėdas organizuojamas ,,Knygų mylėtojų“ susitikimas, kurio metu  kviečiama pristatyti mėgstamą knygą ir pabendrauti su bendraminčiais. Kad papildytume bibliotekos knygų fondą, renkama makulatūra ir kitos antrinės žaliavos, už kurių surinktas lėšas nuperkamos naujos knygos. Taip pat bendruomenės nariai kviečiami dovanoti bibliotekai jau perskaitytą naują knygą. Smagu, kad atsiranda vis daugiau  žmonių, kurie dalyvauja šiose akcijose. Į gimnaziją kviečiami rašytojai, aktoriai, skaitantys įvairią literatūrą. Rengiamos įvairios knygų parodos. 

Šiemet Neformaliojo švietimo asociacijai ,,Jaunimo akademija bei Lietuvos vaikų ir jaunimo centrui paskelbus respublikinį knygų skaitymo festivalį konkursą „KNYGŲ PELĖDA 2015”, nutarėme į jį įsitraukti. Rugsėjo ir spalio mėnesiais vyko pamokos kitose edukacinėse aplinkose: gimnazijos bibliotekoje ir skaitykloje, miesto viešojoje bibliotekoje ir skaitykloje, Puziniškyje Gabrielės Petkevičaitės – Bitės muziejuje, Ustronės vienkiemyje J. Tumo – Vaižganto ir Knygnešystės muziejuje. Puziniškyje apsilankė ir suaugusiųjų klasės mokiniai. Per lietuvių kalbos pamoką pirmokai rašė rašinį ,,Ar esu geras skaitytojas?“. Internetinėje erdvėje paskelbta apklausa apie skaitymą. Bibliotekoje paruošta knygų paroda ,,Knygų jubiliejai 2015m“. Liepos mėnesį gimnazija gavo Prancūzijos ambasados dovaną  - didelę prancūziškų knygų siuntą. Rugsėjį visi galėjo su jomis susipažinti. (Parengta knygų paroda). Skaitykloje parodoje reklamuojamos naujai gautos knygos. Sukurtas Rudeninis knygų medis, ant kurio mokiniai ir mokytojai ant lapo užrašę rekomenduojamą perskaityti knygą  jį pakabina. J. Tumas – Vaižgantas sakė, kad žmogus geresnis darosi vien nuo to, kad knygą paima į rankas.  Knygą priartinti prie gimnazijos bendruomenės padės antro aukšto fojė įrengtas  pačių mokinių pagamintas Knygų medis, nuo kurio norintys galės pasiimti knygų bet kuriuo metu.  Mokiniai kūrė knygų skirtukus. Išrinkti nugalėtojai, parengtas darbų stendas. Europos kalbų dienos paminėjime gimnazijoje organizuota Jaunųjų vertėjų konkurso  rajono  nugalėtojų šventė. Jos metu ketvirtokai kvietė skaityti – pasidabinę marškinėliais su užrašu ,,Aš skaitau, skaityk ir tu!“ dalino lankstinukus su tautosakos tekstais, šmaikščiais posakiais, linksmomis istorijomis apie knygas, jų skaitymą. Dalyvauta J. Glinskaitės – Mureikienės knygos ,,Likimo išbandymai“ pristatyme miesto viešojoje skaitykloje. Renginiai tik prasidėjo, jų bus ir tradicinių, ir naujų. Kviečiame visus aktyviai dalyvauti.

                                                                                      Gintauta Dauneckytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10