Get Adobe Flash player

Kiekvienos Europos Sąjungos šalies moksleiviai turi galimybę dalyvauti Euroscola programoje, kuri suteikia galimybę aplankyti Europos Parlamento būstinę Strasbūre ir dalyvauti jaunimo debatuose ir balsavime ES klausimais, modeliuojant realaus EP darbą. Programos tikslas yra supažindinti jaunimą su EP darbu, skatinti domėjimąsi ES vykstančiais procesais ir pateikti gilesnį Europos, kaip visumos, vaizdą. Debatai vyksta anglų ir prancūzų kalbomis, o juose dalyvauja virš 500 moksleivių iš ES valstybių narių ir kandidačių. 

Mūsų šalyje konkursą organizuoja Europos Parlamento  informacijos biuras. Šiemet į konkursą užsiregistravo 60 mokyklų iš visos Lietuvos, jos buvo suskirstytos į 11 finalų, kurie vyks skirtingose Lietuvos vietose. Spalio 13 dieną Lizdeikos gimnazijos mokiniai dalyvavo viename iš EUROSCOLA konkurso finalų Panevėžyje, kur dar su keturiomis komandomis rungėsi dėl pagrindinio prizo – kelionės į Strasbūrą. Lizdeikiečiai jau trečius metus iš eilės stengiasi laimėti EUROSCOLA konkursą. Šių metų Lizdeikos gimnazijos mokinių komandą, kuriai vadovavo istorijos mokytoja Ana Savickienė, sudarė šeši gimnazijos abiturientai: Julija Sabulytė, Rugilė Šaulianskaitė, Ema Pauraitė, Kernius Petraitis, Domantas Skripkrauskas ir Eimantas Razmus. Džiugu, kad šiemet Lizdeikos mokinių komandą lydėjo sėkmė. Dėl pagrindinio prizo varžėsi dar keturios mokyklos iš Panevėžio, Anykščių, Rokiškio ir Krekenavos. Finalas prasidėjo vienos minutės trukmės komandų prisistatymu, kurį dalyviai rengia iš anksto. Komandų prisistatymą vertino kitos komandos. Viktorinos metu moksleiviai žodžiu atsakinėjo į klausimus apie ES ir jos institucijas, istoriją, veiklą, apie ES šalis ir kandidates, apie žinomiausias ES asmenybes ir pareigūnus. Antrojoje dalyje reikėjo raštu atsakyti į penkiasdešimt klausimų, užduotų lietuvių, anglų, vokiečių ir prancūzų kalbomis, apie ES valstybes, jų istoriją, kultūrą, geografiją, literatūrą.

Ne veltui sakoma, kad trečias kartas nemeluoja. Šįkart  lizdeikiečių komanda pasirodė geriausiai ir surinko daugiausiai balų bei tapo finalo, vykusio Panevėžyje, laimėtoja, kitų metų kovo 11 dieną keliausianti į Europos Parlamento būstinę Strasbūrą.

Rugilė Šaulianskaitė, 4A kl. mokinė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6