Get Adobe Flash player

Spalio 22 dieną 1C kl. mokiniai lankėsi miesto viešojoje bibliotekoje.  Šiaulių valstybinės kolegijos studentų paruošta programa ,,Nuo daraktorinės mokyklos iki skaitmeninės skaityklės“ buvo puiki galimybė sužinoti, kaip keitėsi skaitymo galimybės, žmonių požiūris į šį užsiėmimą. Meninė kompozicija nukėlė į tuos laikus, kai buvo draudžiama  lietuviška spauda, bet noras skaityti nedingo, o tik dar labiau sustiprėjo. Supažindinta ir su naujausiomis technologijomis – kai  kurie pirmą kartą rankose laikė skaitmeninę skaityklę, išgirdo apie jos privalumus. Po to kurta kolektyvinė knyga – istorija apie berniuką, kuris daug laiko praleido skaitydamas. Išrinkti nugalėtojai apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis, geriausios istorijos bus išspausdintos knygelėje.    Pasibaigus renginiui, gimnazistai turėjo galimybę susipažinti iš arčiau su miesto biblioteka, pakeliaudami po jos įvairius skyrius.


Bibliotekininkės parodė, kaip galima knygas pasiimti greičiau -  savitarnos būdu, supažindino su bibliotekos fondais, aprodyta skaitykla, kurioje galima pavartyti daugybę spaudos leidinių, susipažinta su senais leidiniais, apsilankyta kambarėlyje, kur sukaupta medžiaga apie mūsų rajoną ir iš jo kilusius žymius žmones. Užsukta ir į vaikų skyrių, kuriame prieš kelerius metus daugelis dažnai lankydavosi ir darbuotojos juos prisimena kaip puikius skaitytojus. Smagiai prisiminta vaikystė žaislotekoje. Lieka viltis, jog vaikystėje buvę uolūs skaitytojai paauglystėje ras taip pat laiko pabūti drauge su knyga. 

                                                                 Lietuvių kalbos mokytoja G. Dauneckytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9