Get Adobe Flash player

Spalio 22 d. Lizdeikos gimnazijos 3 ir 4 klasių mokiniai, kurie mokosi matematikos A lygiu, dalyvavo netradicinėse matematikos pamokose „Kam reikalinga matematika?“ Šias pamokas vedė profesionalai: UAB „Metasite Business Solutions" personalo vadybininkė Monika Bartaškaitė ir programuotojas Vaidas Čižikas (buvęs mūsų gimnazijos mokinys). Pamokos – projekto tikslas – išsiaiškinti, kas sieja tiksliųjų mokslų profesijas ir sužinoti, kokių sričių specialistai dirba IT kompanijose bei paskatinti moksleivius rinktis rinkoje paklausias IT specialybes.

Kas dirba IT kompanijose? Tai ne tik įvairių programavimo kalbų programuotojai, bet ir daugybė kitokių specialistų: sistemų administratoriai, kokybės garanto specialistai, projektų vadovai, programų testuotojai, dizaineriai ir kiti. Trečiokai bei ketvirtokai matematikos pamokose sužinojo, kas sieja minėtas profesijas: loginis, analitinis mąstymas; apskaita, pagrįsta skaičiais; sužinojo, kad programavimas apima meno, mokslo, matematikos bei inžinerijos elementus; kokį darbą ir kokioje institucijoje ar įmonėje galima dirbti įgijus šias specialybes.

Profesionalai supažindino su IT kompanijos veikla: mobiliųjų aplikacijų programavimu, verslo sistemų kūrimu ir integravimu; elektroninės savitarnos sprendimų projektavimu ir kūrimu; elektroniniais kanalais teikiamų naujų paslaugų kūrimu ir vystymu; tinklalapių, portalų, intranetų, ekstranetų ir kitų programinių sistemų kūrimu, diegimu ir priežiūra; klientų interneto tinklalapiuose skelbiamo turinio kūrimu ir priežiūra; vartotojo sąsajų aiškumo ir patogumo naudoti analize; vartotojo sąsajų, skirtų įvairiems elektroniniams kanalams, projektavimu ir esamų optimizavimu; interneto tinklalapiams ir portalams saugoti reikalingais serveriais ir kitokios infrastruktūros nuoma.

Matematika – pasukusio tiksliųjų mokslų kryptimi asmens karjeros pamatas. Žmogus, išmanantis matematiką, turi tvirtus loginio mąstymo pagrindus, o spręsdamas problemas, sugeba parinkti tinkamus jų sprendimo būdus. Matematikai geba skaityti ir suprasti techninius tekstus, iš prielaidų daryti išvadas. Tokie žmonės taip pat yra darbštūs, užsispyrę, turintys lakią vaizduotę.

Visi mokiniai susidomėję klausėsi, o aktyviausias gimnazistas - Gajus Šlenderis iš 3A klasės gavo dovanų „Kam to reikia?! “ užrašų knygutę.

Pamokas – projektus Lizdeikos gimnazijoje padėjo įgyvendinti profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“ Šio savanorystės projektą globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pamokos buvo įdomios ir naudingos.


Jurgita Caporkienė, matematikos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien202
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę202
mod_vvisit_counterŠį mėnesį202