Get Adobe Flash player

Lapkričio 11-15 d. visoje Lietuvoje vyko Jos Ekscelencijos Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama Nacionalinė karjeros savaitė. Jos metu Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyko įvairių organizacijų atstovų ir moksleivių susitikimai, kurių metu įvairių sričių specialistai moksleiviams pasakojo apie savo veiklą.  Prisijungdami prie šios gražios iniciatyvos lapkričio 16 d. Lizdeikos gimnazijos 3B ir 4A klasių mokiniai klasės valandėlės metu  susitiko su Petru Skukausku, daugiau nei dešimt metų dirbančiu laisvai samdomu (freelance) kinematografu. Pasak svečio, filmuoti galima ne tik žinias paprastoje televizijoje, o ir Eurovizijos turą, dokumentinį filmą Kuboje, mados ar muzikinius klipus. Kinematografas pasidalino savo patirtimi apie šią specifinę profesiją, kuri susijusi ir su menu, ir su technologijomis. Svečias pasakojo apie tai, kiek  daug lemia asmeninės savybės ir kaip iš tiesų surandami darbai ir klientai pramogų industrijoje.

,,Su tokiais pažymiais baigęs mokyklą eisi gatvių šluoti“ arba ,, Iš tavęs užaugusio nieko nebus", - tai dažnai girdi mokiniai. Šiuos žodžius dažnas jaunuolis išgirsta neatlikęs namų darbų, pramigęs pamoką. Dalindamasis savo patirtimi, svečias paskatino moksleivius matyti galimybes, o ne kliūtis. Svarbiausia yra klausyti širdies, o ne mokytojų moralų. Dirbti sau, o ne kitam.

Susitikimo metu moksleiviai išgirdo, kaip veikia audiovizualinė industrija, kaip randami darbai, kaip svarbu būti savo srities profesionalu.

Petro Skukausko darbų  galima pamatyti -www.atakamedia.net

3B ir 4A klasių auklėtojos Jolanta Kvedarienė ir Laima Duglas kviečia visus mokytojus pasinaudoti galimybe ir prisijungti prie šios gražios iniciatyvos, registruotis internetinėje svetainėjewww.kamtoreikia.lt  

Projektas „Kam to reikia?“ - tai profesinės savanorystės projektas, kuriuo siekiame padėti įvairių sričių verslo praktikams bei mokytojams susitikti ir kartu kurti įdomias gyvos teorijos pamokas mokiniams. Projektu norima mokiniams parodyti, kaip visa tai, ką jie mokosi, gali praversti ateityje, ir gyvomis, praktinėmis pamokomis paskatinti jų norą mokytis.

Pagrindiniai projekto tikslai  - kelti mokinių motyvaciją mokytis, išlaisvinti jų kūrybiškumą ir pasitikėjimą savo jėgomis. Taip pat  skatinti verslo žmonių profesinę savanorystę mokyklose, kaip įmonių socialinės atsakomybės ir asmeninio pilietiškumo įgyvendinimo formą.

Projektą inicijavo mobiliojo ryšio bendrovė „Omnitel“ ir bankas „Swedbank“. Šios organizacijos jau ne pirmą kartą imasi socialinės iniciatyvos. Prieš tai „Omnitel“ inicijavo projektą „Augink atsakingai“, kurio tikslas - užauginti kūrybiškas ir iniciatyvias asmenybes, o „Swedbank“ jau kelis metus skatino savo darbuotojų savanorišką veiklą ir dalyvavo jaunimo švietimo veikloje. Abi bendrovės matydamos, kad profesinei savanorystei reikalinga infrastruktūra, nusprendė sutelkti jėgas ir sukurti savanorystės skatinimo sistemą.


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9