Get Adobe Flash player

Vis dažniau visuomenėje svarstoma (ne)skaitymo problema paskatino 4A klasės gimnazistus  I.Daukšaitę,  A.Štankelytę ir  D.Karecką dalyvauti knygų skaitymo festivalyje ,,Knygų pelėda - 2015“. Festivalio pagrindinis tikslas yra populiarinti skaitymą – aktyviai ir kūrybiškai visuomenei būtiną bruožą, panaudojant naujas literatūros pažinimo formas. Suprasdami, kad skaitymo įgūdžius reikia pradėti formuoti kuo anksčiau, organizavome akciją ,,Aš skaitau, skaityk ir tu!” ir lankėmės Radviliškio vaikų lopšelio-darželio ,,EGLUTĖ“ priešmokyklinio ugdymo grupėje ,,Želmenėliai“.


Gimnazistai vedė pamokėlę ,,Linksmoji abėcėlė“, kurios metu kiekvienas vaikas pristatė savo vardo pirmąją raidę, atpažino rodomas raideles ir taisyklingai tarė jų pavadinimus, stengėsi pasakyti kuo daugiau žodžių, prasidedančiu tomis raidėmis. Kartu mokėsi deklamuoti eilėraštį ,,Abėcėlė“, įsitraukė į žaismingą veiklą ir aktyviai dalyvavo diskusijoje apie skaitymą, dalijosi savo patirtimi: vieniems knygeles skaito tėvai, kitiems – seneliai, treti jau patys geba perskaityti nedidelį tekstuką. Be to, darželyje taip pat skatinamas skaitymas, ugdoma skaitymo kultūra. Vaikai grupėje turi knygų medį, kurio šakas puošia lapeliai su perskaitytų (kartu su vyresniaisiais) knygų pavadinimais. Nustebino, kad kai kurie ikimokyklinio amžiaus vaikai jau klausosi pasakų naudodamiesi išmaniosiomis programėlėmis... Pasak direktorės pavaduotojos I.Budrienės, mūsų viešnagė darželyje paįvairino ugdytinių dieną ir paskatino domėtis knygelėmis. Nuoširdus vaikų džiaugsmas teisingai atsakius į klausimą, smagus klegesys norint pasakyti savo nuomonę,  susidomėjimas gauta knygele ir raidelės atpažinimo džiaugsmas suteikė gana niūriai rudens dienai džiugių emocijų. Tikimės, kad nors truputėlį prisidėjome prie meninio žodžio ir kultūros vertybių suvokimo, paskatinome domėtis literatūra, ieškoti įdomių knygelių. Ne veltui sakoma, kad vaikų ateitis priklauso nuo mūsų – tų, kurie gali vienaip ar kitaip daryti įtaką vaiko pasirinkimams. O mes norėtume, kad kuo daugiau vaikų ir kuo dažniau pasirinktų knygą! MES SKAITOME, O AR SKAITOTE JŪS?

                                                                                      Sandra Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13