Get Adobe Flash player

Mūsų gimnazijoje jau nuo 2009 m. organizuojami kasmet susitikimai su įžymiais Lietuvos sportininkais. Gimnazijoje lankėsi V. Alekna, R. Ubartas, A. Skujytė, R. Ramanauskaitė, penkiakovininkas E. Krungolcas, galiūnai Ž. Savickas, V. Blekaitis, S. Brusokas, Šiaulių ,,Šiauliai“ krepšininkai ir jų treneris A. Sireika.

 Šių metų lapkričio 25d. gimnazijoje svečiavosi maratoninkė Remalda Kergytė – Dauskurdienė. Mokinių organizuotoje konferencijoje pasidžiaugta sportininkės paskutiniais laimėjimais – Remalda Valensijoje finišavo vienuolikta tarp moterų bei tapo šeštąja Lietuvos bėgike, kuriai pavyko įvykdyti Rio de Žaneiro  šios rungties olimpinių žaidynių normatyvą. Mokinius domino lengvaatletės sportinė veikla. Daugelį nustebino tai, kad per dieną yra dvi treniruotės ir jų metu lengvaatletė nubėga apie 35 km. O  štai studijų metais keldavosi 5 val. nubėgdavo 10 km, tada paskaitos, po jų antra treniruotė, kad įveiktų reikiamą bėgimo normą. Remalda patikino, kad, kai labai nori, viską gali. Mokykloje jai patiko kūno kultūros pamokos, bet lygiai taip pat patiko ir dailės bei muzikos užsiėmimai. Apie sportininkės karjerą nesvajojo, bet taip susiklostė likimas, kad pasirinko sportą. Lengvaatletė teigė, kad maratonas – daug jėgų ir laiko atimantis sportas,  bet visus vargus atperka pergalių džiaugsmas. Anot Remaldos, sportininkas turi pats save motyvuoti, daug dirbti su savimi, tikėti savo pergale.

Mokinius domino, kaip sekėsi viešniai mokykloje, kokių kuriozinių dalykų teko patirti, kokia mityba, laisvalaikis, kaip atšoktos vestuvės su krepšininku D. Dauskurdžiu.                    Atsakiusi į gimnazistus dominančius klausimus susitikimo pabaigoje R. Kergytė – Dauskurdienė   uždavė klausimų ir gimnazistams. Teisingai atsakę gavo iš sportininkės prisiminimui dovanų. Atsisveikindami gimnazistai linkėjo sportininkei patekti į lietuvių trejetuką, dalyvausiantį olimpiadoje. Nepastebimai pralėkė laikas, nes nedingstanti šypsena viešnios veide, nuoširdus juokas, betarpiškas bendravimas priminė gerų pažįstamų susitikimą. Renginio pabaigoje visi norintys įsiamžino su maratonininke nusifotografuodami.

LTOK paskelbtas vaikų ir jaunimo projektas ,,Olimpinė karta“ Lietuvoje  įtraukė 100 mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Lizdeikos gimnazijos bendruomenė, turėdama daug puikių tradicinių renginių ir naujų idėjų, pabandė jas išdėstyti rengėjams ir buvo pastebėti.  Gavus finansinę paramą antro aukšto fojė parengta fotografijų paroda ,,Olimpiečiai Lizdeikos gimnazijoje“. Po tokių susitikimų mokiniai dar ilgai dalinasi įspūdžiais, tad kitais metais laukia nauji susitikimai. 

                                               Nijolė Andrušaitytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12