Get Adobe Flash player

Lizdeikietiškas pelėdžiukas Prancūzijos ambasados Lietuvoje Švietimo ir kalbinio bendradarbiavimo atašė Luc Aubry rankose. Jis kartu su savo asistente Snieguole Kavoliūniene ir Prancūzų instituto Lietuvoje kursų vadovu Benoît Frachon Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje vedė mokymus rajono mokytojams, dalyvaujantiems projekte ,,EMILE klasė – integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas“. Šiame projekte dalyvauja ir mūsų gimnazijos prancūzų kalbos mokytoja Loreta Brobaitienė ir istorijos mokytoja Ana Savickienė. Mokymų, kurie vyko prancūzų kalba, tema ,,Virtuali mokymosi aplinka ,,Moodle“. Jau egzistuoja EMILE tinklo informacijos, bendravimo, nuotolinio mokymosi priemonė. Seminaro dalyviai gavo vartotojų prisijungimo kodus ir galės naudotis savarankiškai arba su dėstytojo rengėjo pagalba. Tai leis keistis Tinklo informacija, sumanymais, skleisti žinias apie projektus, dalintis gerąja patirtimi, forumo ir pokalbių sistemos pagalba bendrauti prancūziškai, surasti kiekvienam dėstomam dalykui įdomių didaktinių nuorodų bei šaltinių, ir, žinoma, tobulinti prancūzų kalbos žinias.

Svečiai padovanojo įvairios mokomosios medžiagos: istorijos-geografijos vadovėlių prancūzų kalba, enciklopedinių žinynų, prancūzų kalbos vadovėlių, gramatikų, testų rinkinių, kitų leidinių, skirtų mokytis prancūzų kalbos.

Mokytoja L. Brobaitienė birželio mėn. dvi savaites praleido Prancūzijoje rašytojo Victor Hugo gimtajame mieste Bezansone. Čia Taikomosios lingvistikos centre gilinosi į dvikalbio mokymo patirtį kitose šalyse. EMILE projektas įvairiose šalyse turi skirtingus niuansus, nors jo tikslas toks pat – vartojant prancūzų kalbą mokytis kitų dalykų: istorijos, geografijos, muzikos, dailės...Dvikalbis įvairių dalykų mokymas populiarus Europos šalyse, o mūsų rajone tai nauja. Mokytoja turėjo galimybę stebėti įvairių dalykų pamokas licėjuje. Kai kurie dalykai ten dėstomi užsienio kalbomis. Mokiniai mokosi dviejų arba trijų užsienio kalbų iki pat mokyklos baigimo.

Mokytoja A.Savickienė mokytis prancūzų kalbos vyks į Prancūziją jau trečią kartą. Visą liepos mėn. ji praleis Vichy mieste. Šios stažuotės metu gilins ne tik prancūzų kalbos, bet ir metodikos žinias. Su ekspertais praktinių užsiėmimų metu analizuos istorijos ir geografijos vadovėlius, programas, mokysis kurti įvairias užduotis, rengs pamokų planus ir rudenį bus pasiruošusi istorijos modulį dėstyti prancūzų kalba.

Auksė Jasilionienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4