Get Adobe Flash player

Kiekvienais metais kovo mėnesį visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, vyksta renginiai, skirti Tarptautinei frankofonijos dienai paminėti. Mūsų gimnazijoje renginį organizavo 2B klasės mokiniai, dalyvaujantys EMILE projekte. Nuo pat ryto visoje mokykloje skambėjo prancūziška muzika. Pirmame aukšte Frankofonijos vėliava ir skelbimas kvietė apsilankyti ,,La rue du Paradis“ (Rojaus gatvėje). Čia ,,Triumfo arka“ pasipuošė užrašu ,,FRANCOPHONIE 2016“, o koridoriaus gale ,,plasnojantis“ gimnazijos simbolis pelėdžiukas kartojo: ,,Je parle français“ (,,Aš kalbu prancūziškai“). Šie žodžiai ,,pavirto“ gėlytėmis, ,,pražydusiomis“ ant   simbolinio medžio šakų. Koridoriuje surengta  Prancūzijos ambasados dovanotų knygų paroda, lankytojai galėjo pamatyti suvenyrų iš  Prancūzijos.


Tą dieną mūsų svečias Jacques Uberti iš Prancūzijos Auvergne regiono gimnazijos frankofonams kalbėjo apie šventes Prancūzijoje. Jacques balsą girdėjome ir per mokyklos  radiją. Kalbėdamas  apie frankofoniją svečias akcentavo, kad verta mokytis  prancūzų kalbos. Jis sakė: ,,Tai ne tik graži, skambi kalba. Jaunimui, galvojančiam apie ateitį, tai didelis privalumas (galimybė studijuoti Prancūzijos universitetuose be stojamųjų egzaminų, bendrauti  keliaujant ar ieškant darbo“). Jacques Uberti paliko įrašą gimnazijos Garbės knygoje.

Prancūzų kalbos kabinetas tą dieną tapo kavinuke (kabaretu) ,,Au Lapin Agile‘‘ (,,Vikrusis triušis“). Čia buvo galima paragauti prancūziškų ragelių (croissants), bagečių, vynuogių, sūrių... Tokia kavinė tikrai yra Paryžiuje Monmartro rajone. XIX a. pradžioje ji garsėjo kaip žymiausių to meto menininkų ir bohemos atstovų susitikimų vieta. Beje, Au Lapin Agile kabaretas dar labiau išgarsėjo, kai buvo pavaizduotas Pablo Pikaso, Anri Tulūz de Lotreko, Moriso Utriljo ir kitų tapytojų paveiksluose.

Deimantė Buračaitė ir Gabrielė Vilimaitė, 2B klasės mokinės

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9