Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos gidai mezga gražią draugystę su Gražinos pagrindinės mokyklos mokiniais. Nepaisydami šiokio tokio amžiaus skirtumo, susitinka, pristato savo mokyklą, būrelio veiklas.

Gegužės 12 dieną svečiai lankėsi gimnazijoje. Kartu vaikštinėta ne įprastu gidams maršrutu – toks, ko gero, būtų per ilgas, vargintų - pasirinktos aplankyti ir svečiams parodyti ypatingos mokyklos vietos. Tokios, muziejininkų manymu, yra šaudykla, kur ketinama perkelti muziejų, gimnazijos mokinių prezidento „kabinetas“ – „amfiteatrinė“ klasė Nr. 307, naujoji treniruoklių salė prie valgyklos, įkurta mokytojo R.Škėmos rūpesčiu, bei pats gimnazijos muziejus.


Pakeliui į šaudyklą svečiai pasigrožėjo II aukšto pelėdžiukų – gimnazijos simbolio – kolekcija, domėjosi, už kokius nuopelnus teikiama Lizdeikos vardo premija, apžiūrėjo tos premijos laureatų stendą. Sovietinės mokyklos, kur buvo privalomos karinio parengimo pamokos, palikimo – šaudyklos lankymas buvo įdomi atrakcija ne tik svečiams, bet ir mokyklos šeimininkams: didžiulė ilga patalpa, puiki akustika joje, paslaptingumas, kurį sukuria langų nebuvimas, sužavėjo visus. Kitas objektas - 307 kabinetas  - vadinamoji „amfiteatrinė“ klasė, įrengta tuo laiku, kai mokykloje mokėsi virš tūkstančio mokinių. Sėdėjimo vietos – prie sienos pritvirtintos, žemyn besileidžiančios kėdutės. Daugiau nė vienoje klasėje nėra taip įdomu sėdėti mokiniams – čia jie mato ne tik bendraklasio nugarą – mato visus greta sėdinčius draugus, gerai girdi, ką kiekvienas kalba, nes šioje patalpoje taip pat puiki akustika. Galiausiai – treniruoklių salė, apie kurią papasakojo kūno kultūros mokytoja N.Andrušaitytė. – aprodė geriausiai kūno formas leidžiančius patobulinti prietaisus, mergaičių mėgstamiausią treniruoklį ir kitus. Gimnazijos muziejaus nepralenkiamas gidas Joelis Verdingas iš 3 A klasės kaip visada šmaikščiai papasakojo apie svarbiausius gimnazijos istoriją menančius eksponatus. Gražiniečiai atpažino jį kaip „Tūkstantmečio vaikų“ konkurso dalyvį.

Pasidalinę įspūdžiais, apdovanoti pieštukais su Lizdeikos gimnazijos užrašu svečiai iškeliavo. Jau gimė idėjų, kaip įdomiai galima kartu veikti naujaisiais mokslo metais.

Muziejininkų vadovė Alvydė Panova

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6