Get Adobe Flash player

Tokia tema žaidybine forma gegužės 20 dieną paskutiniame susitikime su gimnazijos frankofonais bendravo mokytojas iš Prancūzijos Jacques Uberti. Mokiniai, pasiskirstę į tris grupes, turėjo prisiminti Prancūzijos istorinius momentus: Didžiąją Prancūzijos revoliuciją, vėliavą, himną, prezidentus ir išmanyti aktualijas: atpažinti aktorius, dainininkus, populiarųjį žaidimą ,,pétanque“ (žaidimas su metaliniais rutuliais), atspėti, kiek laiptelių yra Eifelio bokšte (1665) ir kt. Sužinojome, kad tikroji garsiųjų kruasanų kilmės šalis – Austrija. 1683 metais Viena buvo užgrobta Osmanų imperijos, o kai ji buvo išvaduota,  vietinės kepyklos pradėjo kepti sviestinius raguolius, forma primenančius pusmėnulį ant turkų vėliavos.  Šiuos sviestinius raguolius jie pavadino vokišku žodžiu “Kipferl”. Po 1770 metų, kai Austrijos princesė Marija Antuanetė ištekėjo už Prancūzijos karaliaus Liudviko  XVI,  prancūzams teko kepti šiuos pyragaičius karalienei,  ir jie gavo naują – kruasanų (croissant) – pavadinimą.

Komandų kapitonai,  pristatydami savo grupių atsakymus, demonstravo ne tik išmanymą, bet ir vikrumą. Laimėjo Ievos  Šapronytės komanda.

Vėliau mokiniai turėjo gestais ir mimika pristatyti žymius personažus, o draugai  atspėti. Lydėjo gera nuotaika ir  juokas.

Šiais mokslo metais mokytojas Jacques Uberti kiekvieną mėnesį lankėsi gimnazijoje, bendravo su mokiniais, dalyvaujančiais EMILE projekte. Išvykdamas jis paliko kelių mokyklų Prancūzijoje koordinates. Gal pavyks užmegzti ryšį ir padirbėti prie bendrų projektų.

Prancūzų kalbos mokytoja  Loreta Brobaitienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3