Get Adobe Flash player

Susirinkę į Paskutinio skambučio šventę Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių dvyliktokai džiaugėsi, kad pasiryžo grįžti į mokyklos suolą, kad dvejus metus – kai kurie ir ilgiau – „krimto“ mokslus. Daugelio sėkmingai išlaikytas dailės egzaminas, kad gautų Brandos atestatą, liko parašyti  gražų rašinį birželio 6 –tąją.

Paskutinio skambučio šventei susėsta išgerti arbatos su Lizdeikos gimnazijos pavaduotoja ugdymui, pavaduojančia direktorių Ina Bajarauskaite, dalykų mokytojais prie tortu, saldumynais papuošto stalo. Dvyliktosios klasės mokiniai dėkojo pedagogams, Lizdeikos gimnazijos vadovei; dalintasi ryškiausiais mokslo metų įspūdžiais: kas geriausiai sekėsi, kas buvo sunku, baugu? Klasės auklėtoja Sonata Vaitiekūnė savo globotiniams linkėjo nenuleisti rankų, nesustoti, toliau siekti mokslo aukštumų.

Svarbiausias šventės akcentas – dovanos mokyklai – dviejų su puse metro iš ąžuolo drožtos žynio Lizdeikos skulptūros, įkurdintos prie pagrindinio tako į gimnaziją, - teikimas. Ina Bajarauskaitė įdėdama į ranką žyniui Lizdeikai skulptūros detalę – plunksną, kuri simbolizuoja mokslą, protą, - kalbėjo, kad tai labai prasminga, be galo reikšminga suaugusių žmonių dovana mokyklai. Ąžuolinė žynio Lizdeikos skulptūra tarsi simbolizuoja tėvo grįžimą į namus. Tas grįžimas labai svarbus šiandieninei gimnazijos bendruomenei, kuri išgyvena permainų metą, blaškoma politinių sprendimų verpetuose, kada kalbama apie mokyklų pertvarką. Mokyklos vadovė toliau kalbėjo, kad gimnazijos simbolis stiprins, telks visus. Kartų kartos eis į gimnaziją taku, žvelgs į ąžuolinį žynį ir semsis stiprybės, ryžto. Visus lydės Lizdeikos gimnazijos himno žodžiai: „Kiekvieno delne aukurai teiškils,/ Lizdeikos mintis mumyse tenedils./ Tešviečia kitiems, tai, kas amžina mums,/Ugnis tenebijo žaibų ir audrų.“ Žynio Lizdeikos dvasia skatins veikti, kad ugdytiniai nebijotų išgirsti, atrasti, suprasti, „virš savęs pakilt“.

Ypatingosios dovanos mokyklai idėja gimė 12 suaugusiųjų klasės mokinės Eurikos Jucienės galvoje. Materializuoti idėją padėjo tos pačios klasės mokiniai Daiva ir Vidmantas Jovaišos, Asta Moliūnienė, visi kiti dvyliktokai. Skulptūros autorius Valerijus Kunigel.

Lizdeikos gimnazijos mokytoja Alvydė Panova

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13