Get Adobe Flash player

Kiekvieną rugsėjį visose Europos Sąjungos šalyse organizuojama Europos judrioji savaitė, kuri prasideda rugsėjo 16 dieną. Judriosios savaitės kulminacija Diena be automobilio, tradiciškai minima rugsėjo 22-ąją. Tokiu būdu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Tarptautinė diena be automobilio, pasak Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro sveikatos stiprinimo specialistų Skaidros Armonienės ir Žygimanto Žiaurio, puiki proga bent vienai dienai pakeisti savo kasdienius transporto įpročius ir padovanoti sau ir visuomenei švaresnio oro gurkšnį.

100_1137 100_1139 100_1141 20160922_075116


Lizdeikos gimnazijos mokiniai ir mokytojai, paraginti „Mokau mokytis“ projekto iniciatyvinės grupės, rugsėjo 22 d. automobilius pakeitę dviračiais, riedučiais, paspirtukais, 7.45 val. rinkosi gimnazijos vidiniame kiemelyje. Juos su dovanėlėmis pasitiko gimnazijos pavaduotoja, laikinai pavaduojanti direktorių Ina Bajarauskaitė ir Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai. Šią dieną 3–4 klasių mokiniai per fizikos ir biologijos pamokas atliko projektinius darbus, skirtus Tarptautinei dienai be automobilio paminėti. Mokiniai rinko informaciją iš įvairių šaltinių: vadovėlių, interneto svetainių, mokslo populiarinimo žurnalų. Dirbdami grupėse diskutavo apie sveikesnės ir saugesnės aplinkos kūrimą. Mokiniai neabejoja, jog sveikata – didžiausias turtas. Pakankamas fizinis aktyvumas, švarus oras – tai veiksniai, kurie būtini norint gyventi sveikai ir laimingai. Gimnazijoje paruoštas stendas su informacija apie neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai. „Mokau mokytis“ projekto dalyviai Radviliškio mieste dalino informacines skrajutes, skirtas šios dienos minėjimui. Renginius inicijavo matematikos mokytoja Jurgita Caporkienė, biologijos mokytoja Asta Šmukštienė ir sveikatos priežiūros specialistė Gražina Žiaunienė. Džiugu, kad šią iniciatyvą palaikė gana didelis būrys gimnazistų ir keletas mokytojų. Norėtųsi tikėti, kad tokia akcija kasmet sulauks vis daugiau dalyvių, besirenkančių alternatyvius keliavimo būdus.

Mokytojos Jurgita Caporkienė ir Asta Šmukštienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9