Get Adobe Flash player

Rugsėjo 21 dieną 2D klasė kartu su mokytojomis A.Dailidoniene ir L.Verbickiene vyko į integruotą matematikos, lietuvių ir anglų kalbų pamoką „Dvasios ekologija“, kuri vyko Ustronės vienkiemyje. Visų pirma aplankėmė Krekenavos regioninį parką, užlipome į 30 metrų aukščio apžvalgos bokštą, nuo kurio atsivėrė nepaprastai gražus kraštovaizdis į Nevėžio upę ir jos apylinkes.

remelis centre1 gidas1 kltis1 knygneiai1

Vėliau pasivaikščiojome pačiame parke, kuriuo taip pat likome sužavėti. Žinoma, nepraleidome progos apsilankyti ir pačiame lankytojų centre, kuriame kiekviena parodos detalė buvo kruopščiai apgalvota. Tai išties šiuolaikiškas ir inovatyvus centras, kuriame galėjome pažinti gamtą iš arčiau: pasiklausyti paukščių garsų, uostyti augalų kvapus, net patampyti grėsmingajam stumbrui už uodegos. Bet vis dėlto mūsų kelionės tikslas buvo Juozo Tumo-Vaižganto ir knygnešių muziejus, kuriam vadovauja muziejininkas A.Daukša. Tai unikalus ir vienintelis Lietuvoje knygnešių muziejus, įsikūręs vaizdingose Krekenavos apylinkėse, Ustronės vienkiemyje esančios sodybos klėtyje. Čia XIX a. buvo Garšvių knygnešių bendrovės susibūrimų vieta, kurioje buvo slepiama draudžiama spauda. Ekspozicija įkurta 1987 m. Svirnas taip pat susijęs ir su rašytojo, švietėjo J.Tumo-Vaižganto gyvenimu ir veikla, kai 1902–1905 m. jis klebonavo Vadaktėliuose. Jo atminimui įkurta ekspozicija. Apžiūrime knygnešių muziejų ir klausomės gido pasakojimo apie veiklą spaudos draudimo metais, atsakinėjame į įvairius klausimus.  Klausydami gerbiamo A.Daukšos kankliavimo, stebėdami lėtai linguojančius parko medžius, susimąstėme, kad gyvenimas pilnas netikėtų atradimų. Vienas iš jų ir buvo pažintis su šviesiu žmogumi, saugančiu tai, kas turėtų būti brangu kiekvienam lietuviui.

Guoda Urbonaitė, 2D klasė
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien2
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę2
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2