Get Adobe Flash player

Šurmulys, krepšiai ir lagaminai, juokeliai, kol pagaliau pajudame į Rygą. Svajonėse plūduriuoja devynių aukštų laivas, tolimas nepažįstamas miestas, kita kultūra, kitokios tradicijos ir papročiai. Registracija į laivą, dokumentų peržiūra ir mes – laive, kuriame puikios sąlygos poilsiui ir pramogoms. Vakaras išties smagus: kavinės, diskotekos, klubai, karaokė, sauna, laivo muzikinės grupės pasirodymas ir t.t. Apie tai, kad esame laive, primindavo tik jūroje sustiprėjęs bangavimas. Miegoję-nemiegoję ryte skubame į denį, kur atsiveria neįprasti Baltijos vaizdai: salos, salelės, milžiniškos akmenų sąnašos ir gracingai prasilenkiantys laivai.

14502112_1113797091989060_1453688606_ndscn9593dscn9619


Mes Švedijos sostinėje. Stokholmas – tai miestas, išraižytas molų, kanalų, tiltų, todėl dažnai vadinamas šiaurės Venecija. Pėstute iki „Vaza“ muziejaus, kuriame puikuojasi karališkasis karinis laivas, nuskendęs 1628 metais, o iš jūros dugno iškeltas praėjus 333 metams. Tai lankomiausias muziejus šalyje, į kurį mokiniai įleidžiami nemokamai. Vėliau susimąstome prie netradicinio paminklo, skirto nuskendusio kelto „Estonia“ aukoms. Diena pasitaikė puiki, todėl skubame į senamiestį prie Parlamento rūmų, vėliau stabtelime prie miesto simbolio – Karalių rūmų. Siauromis gatvelėmis patenkame į senamiesčio širdį, kurioje puikuojasi unikalios gatvelės, mažos parduotuvėlės, jaukios kavinukės. Laikas, skirtas Švedijos sostinei, baigiasi. Juokaudami grįžtame į laivą. Džiaugiamės įveikę dienos maratoną, supratę, kad išbandyti tikrai vertėjo.

Mokytoja Laima Verbickienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien14
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę14
mod_vvisit_counterŠį mėnesį14