Get Adobe Flash player

Spalio 15 d. Baisogaloje (Radviliškio raj.) prasidėjo kasmetinis jau VI-asis žygis pėsčiomis „Pergalių ir kovų keliais“. Šiemet į Baisogalą atvyko apie šešis šimtus žygeivių. Žygyje dalyvavo septyni Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai (A. Daknytė, E. Dzimidaitė, R. Gribauskaitė, G. Ponelytė, A. Riškus, D. Varnagis, T. Matonis), iš kurių penki yra pasirinkę Krašto gynybos modulį, bei jų mokytojas Egidijus Damulis. Beveik visi gimnazistai pėsčiųjų žygyje dalyvavo pirmą kartą, išskyrus E. Dzimidaitę. Mokinė yra Šaulių sąjungos narė, todėl jau ne kartą jėgas išbandė pėsčiųjų žygiuose – „Pergalių ir kovų keliais“, „Kęstutėnų“, „Dragūnų keliais“, kartu su piligrimais keliavo į Šiluvą. Šiemet žygeiviai per pėsčiųjų žygį „Pergalių ir kovų keliais“ įveikė 52 kilometrus. Žygeiviai galėjo eiti 17, 52 arba 100 kilometrų.

2341



„Iš pradžių keliavome gerai nusiteikę, kalbėjomės, juokavome. Tačiau kuo toliau, tuo mažiau bendravome, nuotaikos darėsi niūresnės, nes nuovargis darė savo, – pasakojo mokytojas E. Damulis, – fiziškai stipresni mokiniai pradėjo eiti sparčiau, kiti šiek tiek atsiliko, tačiau pavyko išlaikyti komandinę dvasią, vienas kitam padėti ir kartu sėkmingai baigti žygį.“

Jau antrus metus iš eilės pėsčiųjų žygis organizuojamas dieną, todėl žygeiviams maloniau keliauti, geriau orientuotis. Ištvermingiems ir drąsiems keliautojams teko eiti per pievas, miškus, žvyrkelius, net važiuoti traktoriumi. Taip jie nesušlapę įveikė upę. „Maniau, kad labai lengva nueiti apie 50 kilometrų, tačiau po žygio supratau, kad reikia didžiulės ištvermės, fizinio pasirengimo ir užsispyrimo“, – po žygio sakė gimnazistė G. Ponelytė. „Maloniai nustebino mokinės Rita ir Eglė, kurios iki pat finišo buvo gerai nusiteikusios, ragino komandos narius nepalūžti, nepasiduoti nuovargiui, o drąsiai eiti į priekį“, – sakė penktą kartą žygyje „Pergalių ir kovų keliais“ dalyvavęs mokytojas. Jis visuomet siūlo mokiniams pasirinkti trumpesnį atstumą, tačiau jaunatviškas maksimalizmas ir noras išbandyti save visuomet nugali.

Džiugu, kad lizdeikiečiai kartu su kitais žygeiviais pakartojo 1919-ųjų Lietuvos kariuomenės kovų kelią, nueitą vaduojant Radviliškį nuo bermontininkų, bei išbandė savo ištvermę, patikrino savo fizinį pasirengimą.

 

Lizdeikos gimnazijos informacija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7