Get Adobe Flash player

Verčiant gruodžio mėnesio kalendoriaus lapelius, pro akis neprasprūsta gruodžio 10 dienos lapelio įrašas: „Tarptautinė žmogaus teisių diena“. Lizdeikos gimnazijoje jau tapo įprasta per pilietiškumo pamoką šią dieną paminėti kitaip.

100_2099 100_2102 100_2103 100_2110 100_2113 100_2117

Šiais metais istorijos mokytojų iniciatyva gimnazijos pirmokams aktų salėje buvo vesta atvira pilietiškumo pamoka apie žmogaus ir vaiko teisių atsiradimo istoriją.

Mokytojai V. Jankūnienei uždavus klausimą apie Žmogaus teisių atsiradimo istorijos senumą, daugelis mokinių įvardino, kad tai nėra labai senas dalykas. Mokiniams atrodė, kad istorija yra 20–40 metų. 1D klasės mokinys Kristupas Miškinis, pristatydamas Žmogaus teisių atsiradimo istoriją ir demonstruodamas pateiktis, pamokos dalyvius nukėlė į antikos ir viduramžių laikus, kai jau tuomet buvo domėtasi žmogaus teisėmis.

Pirmokai pripažino, kad jie penkias dienas praleisdami mokykloje turi žinoti savo, tai yra mokinių, teises ir pareigas. Gimnazijos soc. pedagogė Rasa Buračienė aiškiai ir suprantamai dar kartą priminė svarbiausius dalykus, kuriuos turi žinoti kiekvienas mokinys.

Savo kūrybiškumą pamokoje klasių atstovai ugdė iliustruodami Vaiko teisių konvencijos straipsnius. Po 10 min. kūrybinio darbo buvo pristatyti išradingi mokinių piešiniai, kurie papuošė stendą apie Vaiko teises, esantį antrajame gimnazijos aukšte.

O kokia pamoka be apibendrinimo ir įsivertinimo? Pamoką apibendrino 1C klasės mokiniai. Jie, padedami mokytojos Anos Savickienės, paruošė plakatą „Lizdeikos gimnazijos privalumai ir trūkumai pirmokų akimis“. Buvo pristatyta daug įdomių ir prasmingų dalykų apie mokyklą, visa tai susiejant su 28-uoju Vaiko teisių Konvencijos straipsniu „Vaiko teisė mokytis“.

Pamoka pasibaigė, tikimės, jog mokiniai suprato, kad teises visada lydi pareigos, vienas iš svarbiausių momentų – pareiga ir pakanta vienas kitam.

Istorijos mokytoja Vaida Jankūnienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5