Get Adobe Flash player

15608821_1289994664384285_1433661192_o Šeštadienį, gruodžio 17 dieną, 1C klasės mokiniai, lydimi auklėtojos L. Semeniukienės bei lietuvių kalbos mokytojos G. Abromikienės, vyko į Lietuvos sostinę – Vilnių. Pirmiausia aplankėme Valdovų rūmus. Gidės pasakojimas ir ekspozicijos, kuriose atsispindi visa LDK istorija ir jos svarbiausi momentai, padėjo pagilinti istorijos žinias. Pamatėme XIII–XVI a. pilies ir rūmų mūrų liekanas. Papuošalai, gobelenai, įvairūs indai ir kiti reikmenys leido prisiliesti prie istorijos. Vaikštinėdami po rūmų sales, susipažinome su Lietuvos valdovų gyvenimo įdomybėmis, valdovų ir didikų portretais, ginklais, šarvais. Visiems labiausiai patiko apžiūrinėti įvairių giminių herbus bei surasti savo miesto herbą.

Padėkoję gidei, visi kartu vaikščiojome po Vilniaus senamiestį bei Kalėdų miestelį, įsikūrusį Katedros aikštėje, kur galėjome nusipirkti šiltos arbatos su perlais, sausainių, keptų kaštonų, vaisių, mirkytų šokolade, ir įvairiausių kalėdinių dovanėlių savo artimiesiems. Šventinės nuotaikos užburti, apžiūrinėjome grakščią kalėdinę eglutę.

Vėliau nukeliavome į modernų Lietuvos banko Pinigų muziejų, kur mus lydėjo nuostabus gidas. Jis papasakojo pinigų atsiradimo istoriją. Galėjome savarankiškai nusikalti suvenyrinę plokštelę su XV amžiaus pinigų gaminimo mechanizmu. Šiuolaikinėje pinigų salėje susipažinome su šiandien įvairiose valstybėse naudojamais banknotais ir monetomis. Apžiūrinėjome į specialius stalčius sudėtus skirtingų valstybių banknotus, videosienoje galėjome išvysti nemažai įvairios informacijos apie pasirinktą šalį. Didelį įspūdį padarė monetų piramidė, sudaryta iš vieno milijono lietuviškų vieno cento monetų. Tai yra didžiausia pasaulyje piramidė, pastatyta iš monetų. Ji įtraukta į Gineso rekordų knygą.

Susikaupimą, klausantis gido, pakeitė didelis džiaugsmas, nes vykome į Vilniaus „Vichy“ vandens parką! Ten buvo daug atrakcionų, daug baseinų ir burbulinių vonių, daug klyksmo ir gerų emocijų. Vienas iš griausmingiausių atrakcionų buvo „Maorių klyksmas“, kuris veikia švytuoklės principu ir leidžia patirti nesvarumo būseną.

Po trijų valandų atrakcijų, nors ir pavargę ir išsekę, buvome laimingi. Mūsų diena buvo nuostabi, kupina naujų žinių ir neišdildomų emocijų.

Vita Bileišytė, 1C klasės mokinė


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7