Get Adobe Flash player

Gegužės 6 dieną Vilniuje vykusiame EMILE mokyklų vadovų  seminare ,,EMILE kokybės standarto ir nacionalinių įsivertinimo rodiklių dermė“, Radviliškiui atstovavo Lizdeikos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pavaduojanti direktorių Ina Bajarauskaitė ir prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Loreta Brobaitienė. Dalyvius pasveikino  Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vedėja Loreta Žadeikaitė, Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros laikinai einanti direktoriaus pareigas Monika Bilotienė.

Prancūzijos instituto Lietuvoje kalbos atašė Nicolas Torres ir asistentė Snieguolė Kavoliūnienė kalbėjo apie EMILE ( integuoto dalyko mokymo prancūzų kalba) kokybės diegimą Lietuvos mokyklose. Jie rėmėsi Pierre – Yves –Roux, Tarptautinio pedagoginių studijų centro eksperto iš Prancūzijos, vertinusio aštuonias Lietuvos mokyklas, pateiktomis išvadomis ir įžvalgomis.

Skaityti daugiau...

2016 m. kovo 29-30 d. prancūzų kalbos mokytoja Loreta Brobaitienė ir istorijos mokytoja Ana Savickienė dalyvavo seminare, skirtame EMILE klasių mokytojo dalykininko ir prancūzų kalbos mokytojo komandoms. Seminaras „Prancūzų kalbos ir nekalbinio dalyko pamokų sąryšis ir komplementariškumas" vyko Prancūzų institute Vilniuje.  

Mokymus vedė Tarptautinių pedagoginių studijų centro (CIEP) Prancūzų kalbos departamento Ekspertizių ir projektų skyriaus vadovas Pierre-Yves ROUX.

 Mokytojai dalykininkai dirbo grupėse, susiskirstę pagal savo dėstomą dalyką. Prancūzų kalbos mokytojai dirbo kartu su savo ir kitų mokyklų mokytojais dalykininkais.

Seminaro metu buvo kalbama apie sėkmingą ir veiksmingą bendradarbiavimą  tarp
prancūzų kalbos ir nekalbinio dalyko mokytojų. Išklausę teorinę dalį, mokytojai kūrė konkrečius pamokų planus. Buvo akcentuota mokinių kalbinio pasiruošimo svarba. Prancūzų kalbos mokytojas, iš anksto žinodamas nekalbinio dalyko temas, turėtų mokiniams pateikti kai kurią medžiagą, kuri turėtų būti pakartota per nekalbinio dalyko pamoką.

L. Brobaitienė

Radviliškio Lizdeikos ir Šeduvos gimnazijų bei Gražinos pagrindinės mokyklos mokiniai, pasirinkę mokytis prancūzų kalbą kaip antrąją  užsienio kalbą, dalyvauja EMILE projekte (integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas). Be privalomų prancūzų kalbos pamokų, mokiniai tobulina kalbos įgūdžius istorijos, geografijos moduliuose, o projektinėje veikloje naudoja dailės, muzikos, informacinių technologijų žinias. Nors mokytojai dalykininkai yra baigę prancūzų kalbos kursus Lietuvoje, tris vasaras stažavosi Prancūzijoje, tačiau ruoštis integruotoms pamokoms nėra lengva. Prancūzijos ambasada stengiasi aprūpinti mokyklas papildoma mokomąja ir metodine medžiaga, dovanoja mokykloms įvairių leidinių, tačiau vis tiek vadovėlių nepakanka. Šiais mokslo metais rajone reguliariai lankosi ir su mokiniais bendrauja Vilniuje įsikūrusio Prancūzų instituto stažuotojas Jacques Uberti.  Jis sausio 29 d. Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriuje vedė seminarą ,,Mokomųjų dalykų ir prancūzų kalbos integravimo  galimybės“, skirtą prancūzų kalbos bei įvairių dalykų modulius prancūziškai dėstantiems mokytojams iš Kauno, Radviliškio, Šeduvos ir  Sidabravo mokyklų.

Skaityti daugiau...

Radviliškio Gražinos pagrindinė mokykla, Lizdeikos ir Šeduvos gimnazijos dalyvauja projekte ,,EMILE klasė – integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas“. Birželio mėnesį šių mokyklų prancūzų kalbos mokytojai buvo pakviesti į dviejų savaičių stažuotę Bezansono Taikomosios lingvistikos centre.

Teorinių ir praktinių užsiėmimų metu buvo diskutuojama apie prancūzų kalbos mokytojų vaidmenį, padedant mokytojams dalykininkams prancūzų kalba perteikti mokiniams savo dėstomo dalyko programos dalį. Projekte dalyvaujantys mokytojai dalykininkai visą liepos mėnesį taip pat mokysis Vichy universitete, kur gilins ne tik prancūzų kalbos, bet ir metodikos žinias. Tai bus jau trečioji šių mokytojų vasaros stažuotė Prancūzijoje.

Skaityti daugiau...

EMILE projektas įsibėgėjo... (straipsnis)

Lizdeikietiškas pelėdžiukas Prancūzijos ambasados Lietuvoje Švietimo ir kalbinio bendradarbiavimo atašė Luc Aubry rankose. Jis kartu su savo asistente Snieguole Kavoliūniene ir Prancūzų instituto Lietuvoje kursų vadovu Benoît Frachon Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje vedė mokymus rajono mokytojams, dalyvaujantiems projekte ,,EMILE klasė – integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas“. Šiame projekte dalyvauja ir mūsų gimnazijos prancūzų kalbos mokytoja Loreta Brobaitienė ir istorijos mokytoja Ana Savickienė. Mokymų, kurie vyko prancūzų kalba, tema ,,Virtuali mokymosi aplinka ,,Moodle“. Jau egzistuoja EMILE tinklo informacijos, bendravimo, nuotolinio mokymosi priemonė. Seminaro dalyviai gavo vartotojų prisijungimo kodus ir galės naudotis savarankiškai arba su dėstytojo rengėjo pagalba. Tai leis keistis Tinklo informacija, sumanymais, skleisti žinias apie projektus, dalintis gerąja patirtimi, forumo ir pokalbių sistemos pagalba bendrauti prancūziškai, surasti kiekvienam dėstomam dalykui įdomių didaktinių nuorodų bei šaltinių, ir, žinoma, tobulinti prancūzų kalbos žinias.

Skaityti daugiau...

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7