Get Adobe Flash player

RADVILIŠKIO LIZDEIKOS GIMNAZIJOJE SĖKMINGAI ĮGYVENDINAMA KOKYBIŠKO FRANKOFONINIO UGDYMO PROGRAMA

Nuo 2018–2019 mokslo metų visose Lietuvos mokyklose, kuriose mokoma prancūzų 1028_6 kalbos, diegiamas integruotas vieno arba kelių mokomųjų dalykų mokymas lietuvių ir prancūzų kalbomis, skatinama iniciatyva jungtis prie Kokybiško frankofoninio ugdymo programos (pranc. Qualité Francophone, toliau – QF programa). Šią programą pradėjo diegti Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Prancūzijos ambasada, Lietuvoje ir Prancūzų institutas Lietuvoje bei paragino visus kokybišku prancūzų kalbos mokymu ir mokymusi suinteresuotus asmenis ir įstaigas jungtis prie chartijos ir tapti QF programos dalyviais ir partneriais.

QF programa suteikia mokykloms galimybę bendradarbiauti, dalintis patirtimi bei įsivertinti savo stipriąsias ir tobulintinas sritis. Taip pat svarbus akcentas, kad mokyklose į QF programos įgyvendinimą būtų įtraukta kuo daugiau skirtingų dalykų mokytojų, suinteresuotų prancūziškos kultūros skleidimu.

Svarbu paminėti, kad 2019 metais Lizdeikos gimnazija tapo QF programos mokyklų tinklo nare ir įvertinusi mokyklos mokinių 3 metų pasiekimo rodiklius pildė anketas, pretenduodama gauti QF programos kokybės ženklą. Apdovanojimo suteikimo klausimą svarstė programos steigėjų skirta ekspertų komisija, kuri atrinko geriausius ir įvertino Lizdeikos gimnaziją bei dar keturias prancūzišką kultūrą puoselėjančias Lietuvos mokyklas QF kokybės ženklu.

Nuo 2019–2020 mokslo metų pradžios Lizdeikos gimnazijos mokiniai turės galimybę rinktis prancūzų kalbą pradedantiesiems nuo I gimnazijos klasės ir iki mokyklos baigimo pasiekti A2 arba net B1 lygį. Kadangi prancūzų kalba yra nepakeičiamas įrankis turizmo, kultūros, verslo, diplomatijos srityse, be jos negali apsieiti visos svarbiausios Europos Sąjungos institucijos, todėl mokiniai, planuodami studijas aukštosiose mokyklose, savo kompetencijų bagažą galės papildyti dar besimokydami mokykloje ir žengti į pasirinktą universitetą turėdami tvirtus prancūzų kalbos pagrindus.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10