Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje balandžio 18 d. viešėjo buvusi Lizdeikos gimnazijos mokinė, dabar VU studentė Augustė Kavalevskaja. Susitikime su 3–4-ų klasių gimnazistais, pasirinkusiais mokytis biologiją, ji dalijosi studijų ypatumais, sėkmėmis ir studentiškais įspūdžiais. Mokinius sudomino originaliai prisistatydama, nes šiuo metu Augustė yra Vilniaus Universiteto Gyvybės Mokslų Centro Mikrobiologijos studijų programos III kurso studentė, Nacionalinio Vėžio Instituto Biomedicinos Fizikos laboratorijos praktikantė, Mobiliosios Bioklasės narė ir, žinoma, buvusi aktyvi lizdeikietė. Studentė savo pavyzdžiu parodė, kad norėdamas žmogus gali suspėti daug ką vienu metu nuveikti, tereikia išmokti planuoti laiką. Susitikime studentė aptarė su gimnazistais, kokių egzaminų reikia stojant į VU, kokios yra studijų programos, akcentavo, kad šioms mikrobiologijos studijoms reikia mokėti ne tik biologiją, bet ir chemiją, ir fiziką. Taip pat mokiniai sužinojo, kokia universitete taikoma mokymo(si) metodika, kokia yra semestrų trukmė, tarpiniai atsiskaitymai, kreditų sistema. Studentė džiaugėsi nauju Gyvybės mokslų centru, kuriame vyksta paskaitos, seminarai ir praktikos darbai. Iš tiesų yra sudarytos puikios sąlygos mokytis – moderniai įrengtos laboratorijos, atliekami moksliniai tyrimai, dirbama su modernia įranga, įvairiomis brangiomis medžiagomis. Svarbiausia, reikia norėti mokytis, nes tenka labai daug savarankiškai dirbti, ne tik ieškoti reikiamos informacijos, bet ir ją atsirinkti iš gausybės įvairių informacijos šaltinių. Taip pat Augustė plačiau paaiškino, kas yra mikrobiologija ir pasidžiaugė, kad VU yra vienintelė mikrobiologijos studijų programa Baltijos šalyse, o savo trejų metų studijas pristatė tarsi laiko juostą: I kursas – stiprybės ir išbandymų laikotarpis, II kursas – atrodo vis lengviau ir lengviau, III kursas – viskas lengva, tik nežinai, ką daryti... Tiesa, Augustė jau yra radusi praktikos vietą, rengia bakalauro baigiamąjį darbą. Be to, studentė pateikė daug pavyzdžių, kur mikrobiologijos studijas būtų galima pritaikyti, kur galima įsidarbinti.

20240419_1 20240419_2 20240419_3 20240419_4

Mokiniams, ypač apie panašias studijas galvojantiems, iš tiesų buvo įdomu ir naudinga išgirsti jauno žmogaus pasakojimą ir nuoširdžius patarimus. Ir, žinoma, labai džiugu, kad buvę gimnazistai nepamiršta savo mokytojų ir grįžta į Lizdeikos gimnaziją, mielai dalindamiesi savo gerąja patirtimi su joje besimokančiu jaunimu.

Biologijos mokytoja Lionė Semeniukienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6