Get Adobe Flash player

,,Kokį konkursą laimėjote?“- nustebo gidė, sužinojusi, kad mūsų klaselė, t.y, 4A , jau antrą kartą laimi konkursą ,,Geriausiai lankanti klasė“. Prizas - puiki ekskursiją į Kauną ( praėjusį kartą buvome Vilniuje). Taigi, lapkričio 18d. rytą geriausiai lankanti klasė išvyko į laimėtą ekskursiją. Pirmasis aplankytas objektas - Kauno pilis, seniausia mūrinė pilis Lietuvoje, vieta, kurioje prasidėjo Kauno kaip miesto egzistencija.

Šalia jos nutaisę rimtus veidu užsukome  Kauno kunigų seminariją, atidarę sunkius geležinius gimnazijos vartus, turėjome galimybę pajausti, ką jautė Liudas Vasaris būdamas tarp griežtų mūrinių seminarijos sienų. Vaikinukai, išvydę puikiai tvarkomą vidinį kiemelį ir krepšinio aikštelę, netgi  buvo susigundę pasilikti ten. Klasės auklėtoja greit karštuolius nuramino, prieš akis – egzaminai, o po jų- kur širdis geidžia. Gidė Regina prie miesto Rotušės ne tik papasakojo, kaip kūrėsi senamiestis, bet ir pajuokavo, kad ši vieta labai patinka merginoms, nes čia dabar civilinės metrikacijos rūmai. Iš tolo pasižiūrėję į Maironio literatūrinį muziejų (vyksta restauracija), nusifotografavę prie paminklo garsiajam lietuvių dainiui, patraukėme į  Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą- vietą, kuri savo didybe tiesiog užbūrė visus. Uždegę žvakeles ir paprašę Dievulio pagalbos bei sėkmės per egzaminus, nusileidome į arkikatedros požemius, kuriuosi ilsisi Lietuvos vyskupai, tarp kurių lietuvių rašytojas M.Valančius, taip pat mūsų tautos dainius Maironis.  Pabuvojome prie senosios Lietuvos Respublikos  prezidentūros, kuri čia buvo tarpukariu. Susimąstėme prie paminklų Vytautui Didžiajam ir lietuvių tautos kankiniui R.Kalantai. Tada mūsų laukė nauja, dar nežinoma atrakcija- kilome  funikulieriumi. Kaunas- vienintelis Lietuvos miestas, turintis  šią seniausią transporto priemonę. Pamažu kilome į viršų, aišku, ne amerikietiški kalniukai, taip pat pamažu leidomės atgal. Visgi, nuotaika puiki.

O vakare - į Kauno Valstybino dramos teatro spektaklį, apie kurį jau šneka visa Lietuva. ,,Moderatoriai“- pirmasis šalyje interaktyvios dramaturgijos spektaklis, kurio tema – virtualios ir fizinės realybės suderinamumas. Bendravimas internetu – vienas populiariausių šių laikų užsiėmimų. Kol mokslininkai aiškinasi, kaip jis keičia asmenybę ir visuomenę, režisierius Andrius Kurienius kartu su jaunaisiais Kauno dramos teatro aktoriais gilinasi į tokio bendravimo būdus ir realias pasekmes, kurios dažnai būna labai skaudžios. Spektaklio personažai aiškinasi, kuri realybė jiems tikresnė – realioji ar virtualioji? Ką „tikro gyvenimo" sąvoka reiškia žmogui, kuris gyvena virtualiame pasaulyje, į fizinę realybę sugrįždamas tik trumpam: virtualioje erdvėje esame tarsi tos pabirusios raidės, kurių niekaip nepavyksta sudėlioti į žodžius. Įdomu tai, kad aktoriai lengvai improvizuoja tuo į spektaklį įtraukdami ir žiūrovus. Ir šį kartą nelikome nepastebėti: vieni su aktoriais leidosi į diskusiją apie tai, kaip pasirinkti tinkamą partnerį, kiti vaišinosi energetiniais gėrimais, dar kiti-  vieną žavią blondinę tiesiog atvirai ,,kabino“ susižavėjęs aktorius. Patikėkit, spektaklyje abejingų neliko.

Taigi, smagi ir miela Lizdeikos gimnazijos kompanija. Nesnauskite, jeigu norite laimėti tokią ekskursiją. Mes juk išeiname.....

Skirmantė Butautautė, 4A

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6