Get Adobe Flash player

Sausio 26 d. 4-okų išplėstinio kurso biologijos pamokoje apie medicinos studijas pasakojo 2 kurse LSMU mediciną studijuojanti buvusi Lizdeikos gimnazijos moksleivė Akvilė Staškūnaitė. Įstojus į mediciną laukia šešeri studijų universitete metai ir dar keletas metų rezidentūroje ligoninėje. Akvilė pasakojo, „kad mokytis tenka labai daug. Ką mokykloje mokėmės pusmetį, ten turi išmokti per 2 savaites. Mokomasi moduliais. Reikia įdėti ne tik daug pastangų, bet ir perlipti per save: būna, kad prozektoriume pamatę palaikus studentai pasijunta blogai, jiems darosi silpna, nualpsta. Reikia daug valios, užsispyrimo nugalėti save, priversti save nuolat mokytis, negailint jėgų ir laiko“.

2341949_10 2341949_11 2341949_12

Mokytis reikia labai gerai, jei nori patekti į valstybės finansuojamą vietą, į kurią patenka studentai, kurių vidurkis 9,4. Tik turėdami tokį vidurkį studentai gali pretenduoti gauti stipendiją. Akvilė palygino mediko studijas su draugų studijomis, ji net kartais pavydi draugams, kaip jiems lengva. Mediko profesija buvo, yra ir bus pašaukimas tarnauti žmogui. Sveikatos mokslų universiteto diplomas šviečia iš toli ir jį turinčiam žmogui niekas nepasakys, kad jis studijų metu tiesiog prastūmė laiką. Baigdama savo kalbą Avilė parodė filmuką „LSMU MF mediumo šventė“, kuriame nuotaikingai pristatomos medicinos studijos, jų pliusai ir minusai.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16