Get Adobe Flash player

Kovo 26–30 dienomis Lizdeikos gimnazijoje vyko tarptautinio projekto Erasmus+ „Šiandieninis mokinys – atsakingas verslininkas rytoj“ trečiasis mokymų etapas. Kartu su mūsų gimnazistais mokymuose dalyvavo 18 mokinių iš Makedonijos sostinės Skopje Rade Jovhevski Korchagin ir Kroatijos Rijekos Prva Sušačka Hrvatska gimnazijų.

img_2711 img_2713 img_2714 img_6057 img_6060 img_6066 img_6081

Visą savaitę projekto dalyvių darbotvarkė buvo labai įtempta. Pirmąją projekto dieną svečiai susipažino vieni su kitais ir Lizdeikos gimnazija. Direktorė Ina Bajarauskaitė pristatė lizdeikiečių pasiekimus, ugdomas vertybes gimnazijoje, šventes ir tradicijas. Projekto dalyvius pasveikino ir Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis, palinkėjęs konstruktyvaus darbo ir gerų rezultatų.

Teorinių mokymų metu gimnazistai iš skirtingų šalių pristatė sukurtas socialines įmones, pasakojo apie socialinės atsakomybės įmones, veikiančias Makedonijoje, Kroatijoje, Lietuvoje, diskutavo apie jų privalumus ir trūkumus. Dirbdami grupėse mokiniai mokėsi skirtingų reklamos strategijų, foto meno subtilybių, atliko praktines užduotis. Po daugelio atliktų veiklų, apibendrindami įgytas žinias ir gebėjimus, STRET projekto dalyviai sukūrė foto nuotraukų konkurso logotipą ir nuostatus. Džiugu, kad Lizdeikos gimnazistų atliktos užduotys sulaukė daugiausia teigiamų mokytojų ir partnerių įvertinimų.

Projekto STRET dalyviai ne tik mokėsi, bet turėjo ir daug kultūrinių-pažintinių veiklų. Pirmąjį vakarą kultūrinėje vakaronėje mokiniai šoko tautinius šokius, dainavo tautines dainas, ragavo nacionalinį maistą. Kitomis dienomis lankėsi Šiauliuose, Kryžių kalne, žiūrėjo kino filmą apie Lietuvos olimpinę čempionę Rūtą Meilutytę, lankėsi socialinėje įmonėje „Baldupė“. Mokytojai susipažino su Radviliškio miesto istorija ir svarbiausiais objektais: senosiomis kapinėmis, miesto simboliu – garvežiu, tremtinių vagonu, Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo Bažnyčia, varpine.

Paskutinę projekto dieną, keliaudami į Vilnių, projekto dalyviai užsuko į Panevėžyje esančią socialinę įmonę „Molio namukas“. Joje dirba negalią turintys žmonės, kurie iš molio gamina įvairias namų interjero dekoracijas. Pagaminti su meile, rankų darbo gaminiai džiugino kiekvieno širdį. Sostinėje svečiai lankėsi tarptautinėje socialinės atsakomybės įmonėje „Humana Poeple To People“, kurioje kasdien rūšiuojami dėvėti rūbai iš įvairių šalių ir po to paskirstomi kitoms šalims. Daugiausiai produkcijos keliauja į Afrikos šalis. Prisiminimui apie šią įmonę, svečiai iš Kroatijos ir Makedonijos gavo dovanų didelius minkštus žaislus. Salotų bare „Mano Guru“, kuriame įdarbinami žmonės, turėję įvairių priklausomybių, projekto dalyviai ne tik sužinojo apie šios socialinės atsakomybės įmonės koncepciją, bet ir galėjo paragauti įvairių pagamintų patiekalų.

Apibendrindami projekto darbą dalyviai turėjo galimybę išsakyti savo lūkesčius, patirtas sėkmes, padėkoti vieni kitiems. Atsisveikino ir išsiskyrė tik trumpam, atlikę pateiktas užduotis, po mėnesio visi projekto dalyviai susitiks Makedonijos sostinėje Skopje.

Danutė Bitytė, Vaida Jankūnienė, Lizdeikos gimnazijos mokytojos


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9