Get Adobe Flash player

Savaitės vedamasis-tai mintys, kurios ves, lydės, vadovaus ateinančias septynias dienas. Jos yra tęsinys buvusios savaitės, nes mes šiandien turime tai, ką sukaupėme vakar. Kokia minčių kraitelė iš prabėgusios savaitės?

Už lango sninga, tyliai skamba kalėdinė giesmė „Tyli naktis“, mirksi eglutės lemputės, už balta staltiese apdengto stalo sėdi 20 auklėtinių ir kolegė Inga. Tokia tikra nuotaika.Ir nereikia jokių multimedijų, jokių prezentacijų, kad suprastum, jog tos senos išsaugotos iš kartos į kartą lietuviškos tradicijos neturi būti užmirštos, kad ne tik mano auklėtiniai, bet ir aš pati galiu sužinoti daug naujo, įdomaus apie tai, kaip Radviliškio krašte buvo švenčiamos Kūčios, kokie buvo papročiai-tik reikia kalbėtis, reikia dalintis tuo, ką žinai, tuo, ką turi. „Tai buvo taip įdomu, daugiau tokių pamokų“, parašė auklėtiniai. Ačiū Ingai!

Penktadienio koncertas Vilniuje paliko skambančius žodžius, kad už posūkio vėl kitas posūkis ir niekad nežinai, kas ten tavęs laukia. „Mašina vremeni“ dainininkai tais pačiais balsais, kaip prieš daug metų, tik plaukai žili, veidai pavargę nuo gyvenimo. Tiek metų būti populiariais yra tikras talentas. Jų dainų žodžiai tokie tikri, daug sakantys.

Šeštadienio susitikimas su vyskupu kultūros centre vėl dovana. „Reikia džiaugtis tuo, ką turi“, sakė jis. Tie žodžiai seniai kabo ant mano kabineto sienos. Lietuviškai užrašyti, ne angliškai, paskaito juos ir vaikai, ir kolegos užsukę čia. „Reikia ne dejuoti, o priimti džiaugsmingą evangeliją“, sakė vyskupas. O, kad mes taip darytume kasdien, nereikėtų žmogui žmogaus bijoti.

Tegul bus ateinanti savaitė mums visiems gera- kai dalinamės mintimis, idėjomis, kai prisimenam tai, kas sena, bet gera, kai džiaugiamės tuo, ką turime...


Rasa Remeikienė

 

 

   

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13