Get Adobe Flash player

Per nepriklausomos Lietuvos šimtmetį mokyklos nuėjo ilgą kelią. Lizdeikos gimnazija, norėdama, kad Radviliškio rajono mokiniai daugiau domėtųsi savo mokyklos istorija, veikla, tradicijomis, atskleistų savo požiūrį, pasidalintų įvairių žmonių įspūdžiais ir prisiminimais, šiais mokslo metais inicijavo rašinių konkursą 1–4 (9–12) klasių mokiniams „Žodis mokyklai“.

img_0092 img_0094 img_0115 img_0116

Džiaugiamės sulaukę nemažai rašinių, kuriuose mokiniai pasakojo savo mokyklos istoriją, kalbino ją baigusius, aprašė kelių kartų įspūdžius apie mokyklą. Štai keletas minčių iš rašinių.

Yra sakoma, jog nereikia spręsti pagal knygą iš jos viršelio. Šis posakis puikiai tinka ir mūsų mokyklai. Nors išorė atrodo kukliai, tačiau pats gyvenimas joje virte verda.

Mokyklą baigiau jau prieš 21 metus, tačiau aš to visiškai nejaučiu. Kai rytais paleidžiu dukrą prie mokyklos, dar vis atrodo, jog vakar ėjau šiuo keliuku į pamokas.

Man labai patinka mano mokykla. Čia pramintas vaikystės takelis, čia įmintas pirmasis žinių žingsnelis, čia taip miela, gera ir lengva atsikvėpti, savo žvilgsniu nušvitusiu šiltu vis dar noriu Tave, Mokykla, apglėbti, išdabinti pačiais gražiausias žodžiais, skaisčiausiais žiedais.

Gimnazijos pastatą galime renovuoti, nupirkti naujų baldų, sukurti patogias aplinkas, tačiau ji vis tiek bus šalta, nes Gimnaziją pirmiausia kuria žmonės –buvę, esantys ir būsimi.

Mums su sese teko pažinti atsinaujinusią mokyklą ir kitokią jos realybę: čia besimokantys mokiniai gali garsiai reikšti savo nuomonę, dalyvauti diskusijose, ginti savo teises ir siekti savo svajonių.

Žvelgiu į savo mokyklą su meile ir tikiu jos ateitimi. Nors mokykla nedidelė, bet, manau, ji gyvuos dar ilgai ilgai. Pas mus juk įdomu ir gera mokytis! Čia mokiniai vertinami, jaučiasi mokytojų mylimi. Išėjusieji iš mokyklos jos nepamiršta: atvyksta į renginius, atskuba į klasių susitikimus, tampa renginių rėmėjais.

Mokinių rašinius įvertino komisija. 1–2 (9–10) kl. grupėje pirmąją vietą laimėjo Pociūnėlių pagrindinės mokyklos 10 kl. mok. Ugnė Važgauskaitė (mokyt. R. Buivydienė), antrąją – Baisogalos gimnazijos 2ag kl. mok. Loreta Aleknaitė (mokyt. B. Gedžiuvienė), trečiąją – Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos 2g kl. mok. Raminta Janutytė (mokyt. L. Vedeckienė). 3–4 (11–12) kl. grupėje pirmąją ir antrąją vietas laimėjo Lizdeikos gimnazijos 4A kl. mokinės Justina Karenauskaitė ir Eimantė Plukaitė (mokyt. R. Šimkuvienė), trečiąją – Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos 3g kl. mok. Eilvinta Beržinskytė (mokyt. L. Vedeckienė). Konkurso laureatai buvo apdovanoti Radviliškio rajono švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus padėkos raštais, konkurso rėmėjo Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Radviliškio rajono biuro bei Lizdeikos gimnazijos atminimo dovanėlėmis. Padėkota mokinius konkursui parengusiems mokytojams.

Konkursas pasibaigė, tačiau gražios, originalios, savitos mokinių mintys liks – jos suguls į žadamą išleisti knygelę, o Lizdeikos gimnazija ir kitąmet žada kviesti į naują rajono mokinių rašinių konkursą.

Rita Šimkuvienė, Lizdeikos gimnazijos lietuvių k. ir literatūros mokytoja ekspertė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien45
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę45
mod_vvisit_counterŠį mėnesį45