Get Adobe Flash player

Paskutinėmis senųjų metų dienomis – gruodžio 27 – 28 – Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytojai dalyvavo edukacinėje išvykoje į Palangą.

Pirmąją išvykos dieną viešbučio „Alka“ konferencijų salėje vyko psichologo Evaldo Karmazos paskaita „Sveikas mokytojas“. Lizdeikiečiai su šiuo psichologu susitinka ne pirmą kartą, tad tikėjosi turiningos ir pozityvios paskaitos – lektorius neapvylė.

E.Karmaza papasakojo apie streso rūšis, su kokiomis streso rūšimis darbe susiduria mokytojai, kaip kovoti su šiuo negatyviu reiškiniu. Paskaita buvo iliustruota nuotaikingais filmais.

Paskaitos metu lektorius pateikė ir įdomių faktų: mokytojo profesija pagal patiriamą stresą yra ketvirtoje vietoje iš 104 profesijų. Pirmoje vietoje – kalėjimo prižiūrėtojai.

Pasak psichologo, daugelį žmonių kankina informacinis stresas, tad tik grįžę į namus įsijungiame televizorių, radiją. Pasirodo, žmonės, kurie turi miegamajame televizorių, gyvena vieneriais metais trumpiau nei tie, kurių televizoriai svetainėje ar virtuvėje.

Lektorius E. Karmaza parodė keletą pratimų, kaip galima atsipalaiduoti darbo vietoje ar pasimankštinti tiesiog prie rašomojo stalo.

Po paskaitos Lizdeikos gimnazijos mokytojai pasivaikščiojo po vakarinę Palangą, pasigrožėjo šventiniu miesto apšvietimu ir, aišku, jūra.

Antrąją išvykos dieną lizdeikiečiai apsilankė Palangos senojoje gimnazijoje, kur juos sutiko gimnazijos direktorius Algirdas Karačionka. Erdvioje gimnazijos salėje direktorius papasakojo apie nelengvą mokyklos kelią įgyjant gimnazijos vardą, apie šiandieninę gimnazijos veiklą.

Šiuo metu Palangos senojoje gimnazijoje mokosi per 600 gimnazistų, dirba 59 mokytojai, dešimt iš jų turi mokytojų – ekspertų kategorijas.

Direktorius papasakojo, kad mokykloje vyksta labai daug įvairių renginių, glaudžiai bendradarbiaujama su Klaipėdos universitetu.

Po pokalbio direktorius aprodė šventiškai papuoštą gimnaziją, aprodė jaukius dalykininkų kabinetus, mokytojų kambarį, jaukų vidinį mokyklos kiemelį.

Pasak direktoriaus A.Karačionkos, vasarą mokiniai mėgsta pagulėti kiemelyje ant žolės ir sako: „Nors kartą ir mokykloje gera“.

Po turiningos išvykos Lizdeikos gimnazijos mokytojai grįžo pailsėję, pasisėmę naujų idėjų darbui po atostogų.

Auksė Jasilionienė
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8