Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos mokiniai yra Lietuvos Junior Achievement „accelerator -x“ programos, kuri suteikia galimybę mokiniams išbandyti realaus verslo kūrimo pradmenis dar mokyklos suole, dalyviai. Gimnazistai iš tikrųjų gali patirti, ką reiškia kurti, vystyti, valdyti verslą, priimti reikšmingus sprendimus. Taip pat jie įgyja žinių, praversiančių kuriant verslą ateityje. Programa padeda jauniems žmonėms išsiugdyti lyderio savybes ir bendradarbiavimo įgūdžius, kūrybiškumą ir drąsą priimant sunkius sprendimus.

20211126_9 20211126_10 20211126_11

Šiais mokslo metais Lietuvos mokyklose jau įsikūrė 461 jaunoji bendrovė, 3 iš jų – Lizdeikos gimnazijoje. Savo veiklą pradėjo „Maisto paštas“ , kurį įkūrė pirmokai, antrokų idėja –„Geradariai“, „PACHILLINAM“ įsteigė trečiokai gimnazistai. Įkurdami jaunąją bendrovę gimnazistai įgyvendina visą verslo valdymo ciklą: įkuria bendrovę, planuoja, analizuoja vartotojų poreikius, kuria savo paslaugas arba produktus, juos parduoda. Vykdo rinkodaros kampaniją ir po mokymosi proceso uždaro bendrovę.

Lizdeikos gimnazijoje jaunųjų bendrovių veikla nebuvo nutrūkusi net ir karantino sąlygomis, gimnazistai prisitaikė prie esamos situacijos, o šiais mokslo metais buvo kupini idėjų ir pasiryžę naujiems iššūkiams. Trečiokų gimnazistų idėja „PACHILLINAM“ – jau trečioji bendrovė, tad komanda turi nemenkos verslumo patirties ir ryžto įgyvendinti naujus sumanymus bei nuolat tobulėti. Antrokai gimnazistai, dalyvaujantys tarptautiniame Erasmus + Social Entrepreneurship Education Development SEED projekte, norėdami prisidėti prie socialinių problemų sprendimo, pasirinko socialinio verslumo idėją ir įkūrė jaunąją bendrovę „Geradariai“. Pirmokams buvo įdomus patyriminis mokymasis, todėl jie entuziastingai įsijungė į verslumo ugdymo praktikas. Jaunosios bendrovės „Maisto paštas“ veikloje dalyvauja daugiau nei dešimt pirmokų iš visų klasių. Esant tokiam gausiam būriui jaunųjų verslininkų komanda išsirinko du prezidentus, kurie koordinuoja jaunosios bendrovės veiklą bei pasiskirsto įsipareigojimus.

Pabaigę šią verslumo programą gimnazistai geriau supras, kaip veikia verslas, kaip gaunamos pajamos, kuriamos darbo vietos. Mokės dirbti komandoje, džiaugsis patobulintais bendravimo gebėjimais, bus įgiję daugiau pasitikėjimo savimi, norės prisiimti atsakomybę ir imtis iniciatyvos. Mokės planuoti savo laiką. To ir linkime jaunųjų bendrovių komandoms.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos ekonomikos ir verslumo mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3