Get Adobe Flash player

Lapkričio 19 dieną Lizdeikos gimnazijoje įvyko tradicinis renginys – Tyrėjo diena-8. Pagrindinis šios dienos tikslas – integruoti Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus į kasdieninę veiklą.

20211124_1 20211124_2 20211124_3 20211124_4 20211124_5 20211124_6 20211124_7 20211124_8 20211124_9 20211124_11 20211124_12

Renginys prasidėjo gimnazistų susitikimais su projektų, kuriuose jie šiais mokslo metais dalyvaus, vadovais. Mokytojai ne tik pristatė planuojamas veiklas, bet ir išklausė mokinių lūkesčius, paskatino kelti problemas bei siūlyti idėjas projektų įgyvendinimui. Aptarę būsimas projektines veiklas gimnazistai buvo pakviesti į kitus užsiėmimus. Į gimnaziją skaityti paskaitų ir vesti praktinių užsiėmimų atvyko lektoriai, kita dalis paskaitų vyko nuotoliniu būdu, dalis gimnazistų vyko į edukacinius užsiėmimus kitose erdvėse.

Su mokiniais bendravo ir filmą „Sengirė“ pristatė šio filmo operatorius ir režisierius Mindaugas Survila. Mokiniams tai buvo unikali proga pamatyti šį netipišką ir romantišku ilgesiu persmelktą dokumentinį filmą apie dar likusius žmogaus nepažeistus Lietuvos gamtos kampelius: girios paukščius, žvėris, vabzdžius. Lietuvos kino teatruose šį filmą žiūrėjo net 52 tūkstančiai žiūrovų. „Sengirė“ pelnė nacionalinius (du Sidabrinės gervės) ir tarptautinius apdovanojimus. Mindaugas Survila papasakojo apie filmo kūrimą ir savo svajonę atkurti sengires.

3-iųjų klasių mokiniai išklausė Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Augalų biologijos ir maisto mokslų katedros lektorės dr. Ramunės Masienės nuotolinę paskaitą „Augalų mikrodauginimas in vitro", o pirmokai ir antrokai gimnazistai domėjosi tinklaraščio „Sveikos mintys“ įkūrėjos, sveikos gyvensenos medicinos specialistės Anos Patapienės paskaita „Kas iš tiesų yra sveika mityba?” Mokiniai ne tik pasikartojo jau žinomas tiesas apie sveiką gyvenseną, subalansuotą mitybą, bet ir sužinojo daug įdomybių. 1B klasė išklausė Pasaulio piliečių akademijos lektorių nuotolinę pamoką „Slapti ingredientai tavo šaldytuve“, kuri paskatino susimąstyti apie darnų vystymąsi ir besaikio vartojimo pasekmes.

2B ir 2C klasių mokiniai dalyvavo susitikime su Lietuvos kariuomenės karo policijos Šiaulių įgulos vyresniuoju karo policininku Tadu Grimaila. Svečias kalbėjo apie sveiką gyvenimo būdą, grūdinimąsi, kvietė mokinius taip investuoti į savo sveikatą ir ateitį. Be to, antrokai dalyvavo ir patyriminiame mokymesi – tapo pradedančiaisiais kvepalų kūrėjais, jie turėjo galimybę sukurti savo unikalius kvepalus.

1A, 1B, 1RG klasių mokiniai Kauno Kazio Binkio teatro edukaciniame komandos formavimo užsiėmime „Aš ir tu, daug mes galime kartu“ ne tik patyrė gerų emocijų, bet ir susipažino su vaidybos ir improvizacijos pagrindais, scenos judesio principais, mokėsi atsikratyti baimės klysti, pasitikėti savimi, būti čia ir dabar, aktyviai klausytis, girdėti, matyti, pajausti ir suvokti, kaip susikaupimas, dėmesio išlaikymas padeda pamokoje ar mokantis įvairių dalykų.

1R ir 1H klasių mokiniai Tyrėjo dieną praleido edukacinėse išvykose. 1H klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Šalčio kerai ir šviesos magija“, kur papildė fizikos ir chemijos žinias atlikdami laboratorinius bandymus, dalyvavo improvizacijos dirbtuvėse Nacionaliniame dramos teatre. 1R klasės mokiniai atliko praktines užduotis edukacinėje veikloje „Iliuzijos – mokslas, mistika ar apgaulė?“ Vilniaus energetikos ir technikos institute. Jie apžiūrėjo archeologinio rezervato apgaubtą Valdovų rūmų pastatą, išlikusius autentiškus mūrus, unikalius radinius.

Abiturientai turėjo progą įsivertinti matematikos individualią pažangą ir dalyvauti pamokoje, skirtoje kardinolo Vincento Sladkevičiaus paminėjimui ir disidentiniam judėjimui Lietuvoje.

Jau tradicine tapusi Tyrėjo diena paskatino mokinius įdomiau pažvelgti į mokymąsi, integruoti mokomuosius dalykus savo veiklose ir praplėsti žinias. Tokios veiklos padeda kiekvienam gimnazistui plėsti akiratį, atrasti save ir praturtinti kasdienybę.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6