Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijoje jau septynerius metus mokiniai ir jų mokytojai organizuoja labdaros renginius, o surinktus pinigėlius aukoja Maltos ordinui, našlaičiams, labiau pažeidžiamų, sunkiau gyvenančių šeimų vaikams. Šios iniciatyvos sumanytoja ir tęsėja gimnazijos soc. pedagogė Rasa Buračienė, įsitikinusi, jog duoti visada maloniau negu gauti.

20211224_1 20211224_2 20211224_3 20211224_4 20211224_5 20211224_6 20211224_7 20211224_8 20211224_9 20211224_10 20211224_11

Šiemet gimnazijos Aktyvių tėvų klubo kuratorėms – Jolantai Kvedarienei, Laimai Duglas, Svetlanai Sluckienei – gimė idėja organizuoti akciją „Padovanok Kalėdų svajonę“. Mokiniai kūrė kalėdinius atvirukus su savo norais, rašė laiškus Kalėdų seneliui, šnibždėjo auklėtojams apie savo norus. Savo ruožtu, mokytojos šiuos vaikų norus ir svajones pasiūlė išpildyti geriems ir dosniems mūsų miesto žmonėms. Nepaprastai džiugu, kad visi, pakalbintieji prisidėti prie šios iniciatyvos, maloniai, su didele empatija ir džiaugsmu ėmėsi įgyvendinti vaikų svajones.

Artėjant gražiausioms metų šventėms, gruodžio 22 dieną Lizdeikos gimnazijoje vyko Gerumo rytmetys, vainikavęs akciją „Nupirk Kalėdų svajonę“. Į salę su dovanomis atvyko Radviliškio r. sav. miesto meras Vytautas Simelis, mero pavaduotojas Vytautas Krikščiūnas, administracijos direktorė Jolanta Margaitienė, Seimo nario Antano Čepononio dovanas įteikė atstovė. Gausus būrys gerumo angelų atvyko iš Radviliškio miesto viešosios bibliotekos: bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, pavaduotoja Vida Marcinkienė, savo dovanas perdavė Erika Utakienė, Vaida Balčiūnaitė. Gerumu dalinosi Lizdeikos gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė, pavaduotojos Skirmantė Petraitienė ir Židrūna Onaitienė, ilgametis gimnazijos direktorius Jonas Varkulevičius, Radviliškio r. sav. ŠSPC SJNUS vadovė Rita Vaigauskienė. Į iniciatyvą atsiliepė verslininkė Violeta Česienė, FSK Radviliškis, futbolo klubo atstovai: treneris Mindaugas Urbonavičius, futbolistas Deividas Dargužas, Kalėdų stebuklais dalinosi mokytoja senjorė Loreta Brobaitienė, Ieva Šukaitienė bei kiti geros valios žmonės. Renginio dalyviai ne tik įteikė dovanas, bet ir dalinosi mintimis apie tai, kaip svarbu gebėti duoti, dovanoti ar dalintis, ypač pasitinkant stebuklų metą – Kalėdas. Tad galima sakyti, jog mokiniai sulaukė savojo stebuklo. Gimnazistai buvo maloniai nustebinti gražiu dėmesiu ir dovanojančiųjų dosnumu.

Kalėdos – dovanų metas. Didelis malonumas yra dovanoti ar dalintis tuo, kuo gali, o svarbiausia parodyti, koks svarbus mums kitas žmogus. Ir nesvarbu, ar esi turtingesnis, gražesnis, ar įtakingesnis, svarbu išlikti žmogumi, turinčiu atvirą širdį ir norą dalintis savo širdies šviesa. Svarbu nepamirši, kaip sakė Just. Marcinkevičiaus: „Kiek duodi, tiek tave ir lieka“.

Lizdeikos gimnazijos mokytoja Svetlana Sluckienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien17
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę17
mod_vvisit_counterŠį mėnesį17