Get Adobe Flash player

Spalio 24–31 dieną vyko UNESCO inicijuota Medijų ir informacinio raštingumo (MIR) savaitė. Visame pasaulyje minima savaitė nepraėjo nepastebėta ir Lizdeikos gimnazijoje. Kadangi Radviliškio Lizdeikos gimnazija yra UNESCO asocijuotų mokyklų tinklo narė, todėl paskutinę spalio savaitę, prieš moksleivių atostogas, dėmesys buvo skirtas medijų ir informaciniam raštingumui labiau koncentruojantis į veiklas, susijusias su atsparumo didinimu įvairioms informacinėms grėsmėms.

20221031_1 20221031_2 20221031_3

Šios savaitės metu informacinių technologijų pamokose mokiniai susipažino su IREX mokymuose „Very verified Baltics“ sukurtais įrankiais https://veryverified.eu/lt/home-lietuviskai/#about-the-course, diskutavo įvairiais klausimai, žiūrėjo ekspertų, žurnalistų paruoštus video pristatymus. Įdomu tai, kad tik 1 proc. mokinių į klausimą, ar kada nors paspaudei „sutinku“ nė neperskaitęs tinklalapio privatumo taisyklių, atsakė teigiamai. Jau pavasarį Radviliškio visuomenės sveikatos biuro darbuotojai parengė apklausą, kurioje domėjosi, kiek laiko prie kompiuterių ekranų praleidžia Radviliškio rajono mokiniai. Šios savaitės metu mokiniai atsakė į parengtus klausimus, kurie sukėlė susirūpinimą ir pripažinimą, kad daugelis iš mūsų daug daugiau laiko skiriame medijoms, o ne realiam bendravimui.

Pavaduotojos Ž. Onaitienės sudaryta mokytojų komanda įsijungė į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Stalo žaidimas „Populistas“: jaunimo kritinio mąstymo ugdymas“. Mokytojai dalyvavo nuotoliniame šio žaidimo pristatyme. Netrukus šis žaidimas atkeliaus ir į Lizdeikos gimnaziją, bus pristatomas mokiniams ir mokytojams. Tai kritinio mąstymo žaidimas, ugdantis visuomenės medijų ir informacinį raštingumą, sąmoningumą ir atsparumą informacinei manipuliacijai.

Tikimės, kad šios savaitės renginiai gimnazijoje ir visoje Lietuvoje suteikė tam tikrų kompetencijų, įgalinančių piliečius efektyviai naudotis medijomis, žiniasklaida ir kitais informacijos šaltiniais, susijusiais su kritinio mąstymo ir mokymosi visą gyvenimą gebėjimais, reikalingais socializacijai ir aktyviam gyvenimui pilietinėje visuomenėje.

Jolanta Kvedarienė, IT mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien1
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę1
mod_vvisit_counterŠį mėnesį1