Get Adobe Flash player

2023 metų vasario 26–kovo 3 dienomis Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 12 mokinių kartu su istorijos mokytojomis Vaida Jankūniene ir Ana Savickiene buvo pakviesti į Europos Parlamento Strasbūre organizuojamą tarptautinį renginį „Euroscola 2023“.

20230307_1 20230307_2 20230307_3 20230307_4 20230307_5 20230307_6

Pakeliui į Strasbūrą lizdeikiečiai aplankė karališkąjį Dresdeno miestą, dar vadinamą Elbės Florencija, susipažino su unikalia miesto istorija ir senamiesčiu. Vasario 28 dieną vyko „Euroscola 2023“ renginys, kurio tema „Tvarios maisto sistemos kūrimas: Europos Sąjungos strategija“. Mokiniai ir mokytojai buvo pakviesti į apvaliąją salę, kur sveikinimo žodį vaizdo skambučiu tarė Europos Parlamento prezidentė Roberta Metsola. Vyko nuotolinės klausimų-atsakymų sesijos su Europos Parlamento nariais – politikos analitiku (Struktūrinės politikos skyrius) Antonio Albaladejo Roman ir parlamentare Delara Burkhardt. Mokiniai buvo itin aktyvūs – pateikė daug įvairių klausimų gyvai bei per slido.com programą. Renginio antroje dalyje moksleiviai dalyvavo diskusijoje „Pasisakykite už demokratiją: Balsavimas 2024 m. Europos Parlamento rinkimuose“. Taip pat buvo sugrįžta prie rytinės temos apie racionalų maisto naudojimą ir galimybes daugelį pasiūlymų pabandyti įgyvendinti. Mokytojai tuo metu buvo pakviesti į kitą salę, kur vyko mokymai, kaip pažinti dezinformaciją socialinėje medijoje.

Renginį „Euroscola 23“, kuriame tiesiogiai bei nuotoliu dalyvavo moksleiviai ir mokytojai iš įvairių šalių, rengėjai užbaigė Europos Sąjungos himnu. Po renginio pasigrožėta vakariniu Strasbūro senamiesčiu. Kitą dieną visas Strasbūro senamiesčio grožis atsiskleidė apžvalginėje kelionėje laiveliu. Grožėtasi gotikine Strasbūro katedra, Mažosios Prancūzijos kvartalu, išlikusiais gynybiniais miesto bokštais. Pakeliui namo aplankyta Čekijos sostinė Praha: įspūdingieji Karalių rūmai, Šv. Vito katedra, senasis Karolio tiltas bei Rotušė su astronominiu laikrodžiu.

Kelionės metu mokiniai rašė dienoraštį – dalijosi savo mintimis apie šią kelionę: „Buvo puiki galimybė aplankyti Europos šalis, kuriose dar nebuvau“, „Turėjau nerealią progą apsilankyti Europos Parlamente, susipažinti su kitų šalių mokiniais, patirti naujų įspūdžių“; „Nuostabi kelionė ir įspūdžiai. Kartočiau!“, „Galimybę taip pakeliauti turi ne kiekvienas, todėl reikia džiaugtis ir branginti kiekvieną akimirką“; „Pasiilgau šeimos, namų, minkštos lovos, bet tai atpirko viskas, ką išvydome kelionės metu“; „Tokios kelionės dažniausiai pasitaiko vieną kartą gyvenime“.

Tikimės, kad ši kelionė paskatins ir kitus mokinius aktyviau dalyvauti projektinėse MEPA veiklose.

Vaida Jankūnienė, istorijos ir pilietiškumo mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien22
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę22
mod_vvisit_counterŠį mėnesį22